Af - 02/08-16 17:35

Unge kærestepar: Det er kun de andre, der er utroUnge kærestepar: Det er kun de andre, der er utro

Kærestepar har en stærk tro på, at deres partner ikke kunne drømme om at være dem utro, viser undersøgelse. Virkeligheden er en anden.

storybild

Unge kæresterpar har meget stor tillid til deres partner. (Billede: scanpix/arkiv)

Unge kærestepar lever øjensynligt i en honningsød version af virkeligheden, hvor troen på, at deres dejlige kæreste ikke kunne drømme om at være utro ikke lader sig anfægte at ubestridelige fakta om menneskeracens store appetit på sidespring.

via GIPHY

Forskere i pyskologi fra University of Calgary og McMaster Children’s Hospital i Canada har i en større undersøgelse spurgt 209 personer i alderen 17-32 år, som havde været sammen med deres nuværende kæreste i gennemsnitligt knap to år, om troskab, utroskab og deres forhold.

Fandt ud af kæresten var utro - tog hævn med Mobilepay
Fandt ud af kæresten var utro - tog hævn med Mobilepay

Ud fra svarene fik forskerne en score for deltagernes forventninger om, at deres partner ville være dem utro. Blot fem procent forventede, at deres partner ville være dem utro i fremtiden. Samtidig vurderede testpersonerne imidlertid, at en gennemsnitlig person har cirka 40 procents sandsynlighed for at være deres partner utro.

Med andre ord har de fleste personer i et parforhold altså en stærk tro, at lige netop deres partner er mere tro end gennemsnittet.

Derfor har nogle mennesker INGEN trang til at være utro
Derfor har nogle mennesker INGEN trang til at være utro

Og hvorfor spolere den lyserøde virkelighedsopfattelse med den kendsgerning, at danskerne ifølge en undersøgelse fra YouGov fra 2013 er det mest utro folkefærd i Europa sammen med finnerne: Hver tredje dansker - helt præcis 32 procent - erkender således, at de har været en partner utro.

via GIPHY


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx