Af Simon Boas - 20/09-17 07:18

Falsk betjent befamler unge mænd: Nu advarer politiet borgerneFalsk betjent befamler unge mænd: Nu advarer politiet borgerne

En falsk politibetjent 'kropsvisiterede' mandag to unge mænd. Det viste sig at være et fysisk overgreb.

storybild

Politi. (Billede: Nikolai Linares)

To unge mænd på 17 og 19 år fra Roskilde havde mandag aften en kedelig oplevelse, da de blev kropsvisiteret 'grundigt' af en mand i 50'erne, der udgav sig for at være politimand.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Manden var ifølge politiet kørende i en Citroen Picasso, der ikke var registreret, da han henvendte sig til de to unge mænd på en vej i Roskilde. De to unge mænd bemærkede, at 'politimanden' kørte i en bil uden nummerplader, men det lykkedes ham at overbevise dem om, at det måtte han, eftersom han var politimand.

'Manden gennemførte endvidere en kropsvisitation af de to unge mænd og havde ifølge deres oplevelser gennemført den grundigt på alle dele af deres kroppe,' skriver politiet i døgnrapporten.

Kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerreghaard forklarer til BT, at de to unge mænd efterfølgende havde følt sig krænket.

»De synes i hvert fald, at han var gået til dem, og de havde en følelse af, at de var blevet krænket på deres blufærdighed,« lyder det.

Den falske politimand bliver beskrevet som en mand i 50-erne og med fuldskæg, overskægget var nikotingult, iført en sort trøje, sorte bukser med bælte med pistollignende hylster og hvide sko. Han havde desuden påsyet stjerner på skulderen, der ifølge de to mænd fremstod hjemmelavet.

Politiet forsøgte efterfølgende at finde manden uden held, men opfordrer nu borgerne til at være skeptiske, hvis de er tvivl om, hvorvidt der er tale om en rigtig politimand.

'Politiet vil benytte lejligheden til at erindre om, at enhver polititjenestemand er udstyret med politilegitimation, som politiet på forlangende skal fremvise til den, der beder om at se legitimationen,' lyder det i døgnrapporten.

Martin Bjerregaard oplyser dog til BT, at det heldigvis er sjældent, at de har episoder med borgere, der udgiver sig for at være politibetjente.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Her er detaljerne om Linses nye Bed...
bt.dk
Nyt billede får nettet til at koge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx