Af Laura Rode Nygaard - 16/02-17 22:06; Opdateret: 16/02-17 22:18

Emilie Mengs præst taler ud: - Det var atypisk - meget atypiskEmilie Mengs præst taler ud: - Det var atypisk - meget atypisk

Præsten i den kirke, hvor Emilie Meng arbejdede som kirkesanger, taler nu for første gang ud om den forfærdelige tid med uvished.

storybild

Emilie Meng. (Billede: Privatfoto)

Emilie Meng skulle have været mødt på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke kl. 9.30 søndag morgen. Men allerede da klokken slog 9.31, begyndte alarmklokkerne at ringe hos sognepræst Anna Helleberg Kluge.

Hun havde konfirmeret Emilie Meng nogle år forinden, og de mødtes hver søndag i kirken, når koret skulle synge salmerne for. Så hun kendte den unge pige godt - som én, man altid kunne regne med - og én, der var fantastisk at have med i kirkekoret, fortæller hun torsdag aften i TV 2-programmet Station 2.

- Det lignede slet ikke Emilie. Kirkekoret møder altid lidt tidligere for at varme op og synge det igennem, hvis der er noget, der er vanskeligt. Da hun ikke er kommet til tiden - den er bare sådan ét minut over - så er organisten ved at sms'e til hende: 'Hvor bliver du af?', for hun kommer altid til tiden eller fem minutter før. Men mens han sidder og skriver den, så kommer Emilies mor løbende ind af døren og siger: 'Er Emilie kommet? Jeg er bange for, at der er sket noget helt forfærdeligt. Den er helt gal', siger hun og fortsætter:

Emilie Meng blev konfirmeret for tre år siden: Nu skal samme præst begrave hende
Emilie Meng blev konfirmeret for tre år siden: Nu skal samme præst begrave hende

- Os, der kendte hende, vidste godt, at det her var slet ikke spor godt. Det var atypisk. Meget atypisk. Og det var det, der gjorde os bekymrede.

Og bekymringen blev kun ved med at stige, i takt med at sommer blev til vinter. Frivillige ledte utrætteligt lokalområdet igennem.

På de sociale medier bønfaldt veninderne hende om at komme hjem fra hvor end hun nu gemte sig. Og politiet holdt stædigt fast i ikke at udelukke muligheden for, at der var sket en ulykke.

Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'
Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'

Men som dagene gik, blev det mere og mere bestyrket i, at der ikke var sket en ulykke, men en forbrydelse, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen i programmet.

Og de bange anelser viste sig at holde stik. Første juledag blev liget af Emilie Meng fundet i et moseområde ved Borup nær Roskilde. Selvom politiet endnu ikke har frigivet mange detaljer om fundet, stod det klart, at hun var dræbt.

Liget blev fundet mere end fem måneder efter, at den unge pige forsvandt sporløst fra Korsør Station søndag den 10. juli ved firetiden om morgenen, efter hun havde sagt farvel til nogle veninder, hun havde festet med. Mens de tog en taxa hjem, valgte Emilie at tage turen fra stationen til fods. Men hun nåede aldrig hjem.

Emilie Mengs familie laver smuk gestus: Forærer dusøren væk
Emilie Mengs familie laver smuk gestus: Forærer dusøren væk

Endnu er gerningsmanden eller gerningsmændene ikke fundet.

I sidste uge fortalte efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at efterforskningen skrider fremad.

- Det skrider fremad, for det, at vi har et nyt område at kigge på, betyder selvfølgelig noget, sagde han med henvisning til området ved Borup, hvor Emilie blev fundet i skovsøen.

Politiet er lige nu ved at identificere, hvilke mobiltelefoner der gik på masterne både i området i Korsør, hvor Emilie forvandt, og i området ved Borup.

Der er også kommet flere henvendelser fra borgere, efter man fandt den 17-årige pige. Det har åbnet nye muligheder for politiet, der stod på bar bund, da Emilie forsvandt.

- Efterforskningen drejer sig dels om at forsøge at klarlægge, hvem der har været på de relevante steder både i Korsør og Borup. Så er der teletrafikken i områderne og de henvendelser, som vi har fået, så vi har masser at arbejde med, og efterforskningen har stadig høj prioritet, forklarede Søren Ravn-Nielsen i sidste uge.

Derfor undersøgte politiet mulig forbindelse mellem mordet på Birna og Emilie
Derfor undersøgte politiet mulig forbindelse mellem mordet på Birna og Emilie

Især én del af efterforskningen har der været stor fokus på - nemlig flere henvendelser om en hvid kassevogn, som blev set i Korsør tæt på det tidspunkt, hvor Emilie forsvandt.

Men politiet tillægger flere køretøjer vægt, fortalte efterforskningslederen:

- Den blev set i den sydlige del af byen, men vi har henvendelser om flere forskellige køretøjer, så vi kan ikke blive mere konkrete på det.

Emilie Meng blev begravet den 19. januar i Korsør.

Og til det siger sognepræst Anna Helleberg Kluge:

- Man skal ikke begrave en konfirmand. Man skal døbe deres børn og vie dem - gerne flere gange. Men de skal ikke begraves. Slet ikke som 17-årige. Det er helt forfærdeligt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx