Af Lars Dinesen - 29/08-15 09:10

DF bakker op om milliardbesparelser på uddannelseDF bakker op om milliardbesparelser på uddannelse

Ifølge DF kan uddannelsesområdet godt tåle besparelser i milliardklassen, som regeringen foreslår.

Der er effektiviseringer alle mulige steder i samfundet, så det er naturligt, at turen nu er kommet til uddannelsessektoren.

Sådan lyder det fra Jens Henrik Thulesen Dahl, uddannelses- og forskningsordfører for Dansk Folkeparti, der bakker op om regeringens plan om at spare 8,7 milliarder på uddannelsessektoren over de næste fire år.

- Som udgangspunkt er det aldrig rart for et område at skulle spare, men omvendt er det den samme øvelse, som alle mulige andre områder har været udsat for i årevis, siger han.

Han understreger, "at der nok er områder, hvor man kan gennemføre de her besparelser, uden at det får helt katastrofale følger".

LÆS OGSÅ: Regeringen vil spare milliarder på uddannelse

Ifølge ordføreren skal man kigge på blandt andet implementeringen af den nye reform på området - den såkaldte fremdriftsreform - og om uddannelsesinstitutionerne kan effektivisere tilrettelæggelsen af uddannelserne.

Hans melding kommer efter, at regeringen lørdag varsler besparelser på uddannelsesområdet i Politiken.

Efter at området i årevis har været friholdt sparekravet på to procent i det offentlige – kendt som grønthøstermetoden – skal det ifølge Venstre nu være slut.

Selvom man i uddannelsesverdenen er enige om, at besparelserne vil ramme hårdt, mener Jens Henrik Thulesen Dahl ikke, at de nødvendigvis vil forringe uddannelsernes kvalitet.

LÆS OGSÅ: SF: Dagpengekommission må komme med noget andet

- Der sker altid noget, når man sparer noget væk. Men jeg tror ikke, det er mere, end at man kan opretholde kvaliteten.

- Men selvfølgelig skal man sørge for, at tingene bliver optimeret, for ellers vil der selvfølgelig komme nogle forringelser, siger han og fortsætter:

- Derfor er det vigtigt, at man ude på institutionerne kigger på, hvordan man udnytter sine ressourcer bedst muligt. Jeg mener ikke, man centralt skal pege på nogle områder.

LÆS OGSÅ: Spar 3.600 kroner på '15 minutter'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx