Af Lars Sejr - 06/09-15 20:56; Opdateret: 06/09-15 21:37

En gruppe flygtninge er løbet fra politiet på LollandEn gruppe flygtninge er løbet fra politiet på Lolland

Ud af omkring 170 flygtninge og migranter, som er ankommet med færge fra Tyskland, er en mindre del stukket af

Bildstrecke im Grossformat »

Et antal flygtninge og migranter er søndag ankommet til Danmark fra Tyskland, hvor de er kommet med færge til Rødby fra Puttgarden.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde klokken 17 registreret omkring 75, som alle er blevet indkvarteret med mad og drikke på Rødby station.

Klokken 18 kom endnu omkring 100 ind med færgen, men der opstod tumult, og en del løb væk fra området.

- Det er selvfølgelig ikke en ønskværdig situation, men jeg er sikker på, at vi med fornuft og dialog snart har samling på personerne igen. Vi har selvfølgelig tilkaldt ekstra mandskab, så vi får hurtigt kontakt til disse mennesker igen, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Ifølge Kim Kliver ønskede "store dele" ikke asyl i Danmark. TV2's reporter på stedet siger, at de havde købt billet til Sverige, og at de stak af, da det gik op for dem, at de kunne risikere at blive sendt tilbage til Tyskland.

Red Barnet: Indsamlingsbøsser proppet efter flygtningestrøm
Red Barnet: Indsamlingsbøsser proppet efter flygtningestrøm

Dansk politi havde på forhånd fået efterretninger fra Tyskland om, at der var folk på vej - og at flere kan følge efter.

Tidligere i weekenden gik Tyskland med til at tage imod flere tusinder flygtninge og migranter, der i flere dage havde været strandet på en banegård i Ungarns hovedstad, Budapest.

Politiet råder folk til ikke at kontakte 112 i forbindelse med de folk, der er løbet fra området, da politiet har overblik over situationen.

De fleste af de registrerede personer er ifølge politiet fra Syrien. Dem, som efter reglerne skal have deres sager behandlet her i landet, sendes videre til Sandholmlejren, lyder det.

UNCHR-chef: Europa kan håndtere migrantkrisen
UNCHR-chef: Europa kan håndtere migrantkrisen

Dansk Røde Kors melder sig klar til at hjælpe de flygtninge og migranter, der er ankommet.

- Flygtningebølgen når nu Danmark. Dansk Røde Kors er forberedt og klar med senge og mad. Lad os tage imod som Tyskland og Østrig, skriver generalsekretær Anders Ladekarl på det sociale medie Twitter.

LÆS OGSÅ: Østrig: Migrantkrise må løses på hastetopmøde i EU

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx