Af - 01/07-17 21:59

Sara-Sofie chokeret efter bytur: - Jeg synes, det er svinskSara-Sofie chokeret efter bytur: - Jeg synes, det er svinsk

- Hvordan kan folk få sig selv til det, spørger teenageren.

storybild

Sara-Sofie Svensson og Mathias Kallegaard. Foto: Privat foto

- Mathias! Mathias, hvor fanden er du?

Sådan lød Sara-Sofie Svenssons paniske opkald til sin kæreste klokken halv seks torsdag morgen. De to havde været i byen sammen, men på vej hjem forsvandt han, og den 18-årige handelsskoleelev blev bange. Rigtig bange.

For 20-årige Mathias Kallegaard havde været mærkelig det sidste af aftenen, og nu var han væk.

Mathias Kallegaard havde fået stoffer i sin drink af en ukendt person, og det reagerede hans krop meget voldsomt på.

Egentlig startede aftenen som så mange andre hyggelige aftener i byen. Natten til torsdag var parret sammen med nogle venner taget på bar i Svendborg på Fyn, hvor de drak nogle øl. Mathias Kallegaard gik i løbet af aftenen udenfor for at tale med en ven, men da han kom ind igen, var noget galt.

- Han var ikke fuld, han var mærkelig, da han kom ind. Han var helt oppe at flyve og snakkede løs. Jeg spurgte ham, om han var ok, og han sagde bare ’ja ja.’ Så jeg regnede med, alt var fint, fortæller Sara-Sofie Svensson til BT.

Politiet anholder otte i jysk narkosag
Politiet anholder otte i jysk narkosag

De festede videre nogle timer og besluttede sig tidligt torsdag morgen for at tage hjem. Men Sara-Sofie Svensson kunne godt mærke, kæresten stadig var underlig.

- Vi valgte at cykle hjem omkring klokken halv seks om morgenen, og det var som at køre med en fireårig. Han ville køre hurtigt, slingrede og opførte sig helt skørt, og pludselig var han bare væk, siger Sara-Sofie Svensson

Hun råbte og kaldte på ham, men fik intet svar. Han var væk, og derfor ringede hun til ham. Han lød helt rundt på gulvet og sagde, han var i et lyskryds ved McDonalds.

- Jeg skyndte mig derhen, men der var ingen Mathias, så jeg ringede igen. Han var virkelig bange og blev ved med at sige, han ikke vidste, hvor han var, og om jeg ikke nok ville komme og hente ham.

Til sidst blev Sara-Sofie Svensson så bange, at hun smed cyklen for hurtigere at kunne lede efter ham.

- Mens jeg løb, ringede jeg til ham igen, men denne gang var det en kvinde, der tog telefonen. Hun fortalte, hun havde fundet Mathias liggende på jorden med hovedet i asfalten, og at han hele tiden kastede op.

Skolebørn i 1. klasse får sms-tilbud om gratis hash
Skolebørn i 1. klasse får sms-tilbud om gratis hash

Kvinden fortalte, hun havde fundet ham ved det gamle skattecenter i byen, og at hun nok skulle passe på ham, indtil Sara-Sofie kom frem. Da hun fandt de to, var kæresten næsten ikke ved bevidsthed. Han kunne ikke tale og kastede hele tiden op.

- Kvinden fortalte, at hun var sygeplejerske og sagde sit navn, men jeg kan simpelthen ikke huske det. Hun anbefalede, vi ringede 112, og mens vi ventede de få minutter, var kvinden sammen med os. Selvom der kun gik nogle minutter, inden ambulancen kom, føltes det som tre dage for mig.

Da den endelig kom, skulle det hele gå hurtigt. Sara-Sofie Svensson fik sagt til kvinden, hun skulle skrive til hende på Facebook, men de fik aldrig udvekslet navne, fordi de skulle af sted med ambulancen.

Mathias Kallegaard begyndte at få ondt i højre side at brystet, og redderne kunne måle uregelmæssigheder i hans hjerteslag. Sara-Sofie Svensson havde hele tiden en klar fornemmelse af, at noget var helt galt.

27-årig mand nægter drugrape: Kvinde lagde an på mig
27-årig mand nægter drugrape: Kvinde lagde an på mig

På Svendborg Hospital omringede et korps af læger og sygeplejersker den unge mand og fik ham i behandling.

- Hele morgenen havde han det rigtig dårligt, og han glemte at trække vejret, når han faldt i søvn, så lægerne endte med at give ham ilt, så han kunne få slappet af og sovet. Omkring klokken halv tolv kom Mathias til sig selv. Han vidste ikke, hvor han var, eller hvad der var sket, fortæller Sara-Sofie Svensson.

I løbet af formiddagen var Mathias Kallegaard i stand til at give en urinprøve, og i den målte lægerne en blanding af Benzodiazepiner (også kaldet Benzo, red.) og kokain, som en ukendt person havde puttet i hans drink.

Benzo er medicin, som er angstdæmpende og sløvende. Det kan bruges til behandling af angst, uro, tankekmylder, epilepsi og søvnbesvær, men bliver også misbrugt af stofmisbrugere.

Ifølge KABS, som er Storkøbenhavns misbrugscenter, kan kombinationen af Benzo og alkohol være fatal, fordi stofferne kan påvirke hinanden og øge hinandens effekt.

27-årig mand tiltalt for at bedøve kvinder før samleje
27-årig mand tiltalt for at bedøve kvinder før samleje

Klokken 22 torsdag aften var parret endelig hjemme i deres lejlighed igen. Mathias Kallegaard er uden mén, men har det stadig underligt, og oplevelsen har sat sig i dem begge.

- Mathias er meget chokeret og forskrækket over, hvad der er sket. Mens han var indlagt, kontaktede jeg hans familie på Sjælland, som straks kom over. Jeg tror, det var, da han så sin far ved sin seng, at det gik op for ham, hvor farlig situationen havde været, siger Sara-Sofie Svensson og tilføjer:

- Jeg har været meget bange og har ikke rigtig sovet, efter vi er kommet hjem, fordi jeg har holdt øje med ham.

Efterfølgende skrev Sara-Sofie Svensson et opslag på Facebook, hvor hun efterlyste sygeplejersken, som hjalp parret på fortorvet tidligt torsdag morgen. Opslaget har i skrivende stund fået over 7.250 delinger, og derfor har de nu fundet frem til kvinden, som parret gerne vil give deres største tak.

Flere dør af metadon end heroin i Danmark
Flere dør af metadon end heroin i Danmark

Og så vil den 18-årige kvinde også gerne tale et alvorsord med den person, der gav kæresten stofferne.

- Jeg synes, det er sygt, at man kan finde på at give andre sådan noget. De skulle have en røvfuld. Jeg er meget chokeret og har svært ved at sætte ord på det. Hvis det var gået galt, hvad havde jeg så gjort? Jeg synes, det er svinsk. Hvordan kan de få sig selv til det? Hvordan kan nogen synes, det er sjovt at give andre stoffer? Det er ikke sjovt! Det er livsfarligt, afslutter hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Superliga-bejlerne tager første stik!...
bt.dk
Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx