Af Ritzau - 18/08-16 11:54; Opdateret: 18/08-16 18:15

Britisk politi udleverer kvinde i sydsjællandsk skunksagBritisk politi udleverer kvinde i sydsjællandsk skunksag

En 45-årig vietnamesisk kvinde anses for at være hovedmand bag flere skunklaboratorier på Sjælland og Lolland.

storybild

I 2013 fandt politiet væksthuse med ulovlige skunkplanter i Slagelse, Sorø og i Kettinge på Lolland. En kvinde, der var mistænkt i sagen, nåede at flygte. Nu er hun udleveret fra Storbritannien. Arkivfoto. (Billede: Free/Vakhrushev Pavlo Igorevich)

En 45-årig vietnamesisk kvinde er udleveret fra britisk politi til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Kvinden har været efterlyst siden 2013.

Dengang blev en række skunklaboratorier afsløret i politikredsen. Væksthuse med de ulovlige skunkplanter blev fundet i Slagelse, Sorø og ved Kettinge på Lolland.

Torsdag eftermiddag er den 45-årige blevet varetægtsfængslet i fire uge efter et grundlovsforhør ved Retten i Næstved. Hun er sigtet for omfattende produktion af skunk. Skunk er en særlig stærk variant af hampplanten.

Kvinden nægter sig skyldig og har kæret kendelsen.

Det oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Tidligere torsdag forklarede han, at politiet formoder, at den sigtede kvinde er "hovedansvarlig for et netværk af flere skunkgartnerier".

Politiet fandt skunklaboratorierne mellem 10. juni og 3. december 2013. Efterforskningen tydede på, at de kunne kædes sammen, og at den 45-årige vietnamesiske kvinde spillede en rolle i sagen.

Hun nåede at flygte ud af Danmark, inden politiet fik fat på hende. For nylig lykkedes det imidlertid britisk politi at anholde hende, så hun kan komme for retten i Danmark.

- Gartnerierne er selvfølgelig nu lukket, og "gartnerne", der var tilknyttet de enkelte steder, har for længst fået deres dom. Derfor er det en stor tilfredsstillelse, at vi nu forhåbentlig kan lukke sagen endegyldigt, siger Søren Ravn-Nielsen.

Blandt de dømte er tre vietnamesiske mænd mellem 20 og 34 år. De blev i april 2014 fundet skyldige i fremstilling af skunk.

Den 34-årige, som retten anså for at være en slags leder, blev idømt en straf på to års fængsel og udvisning af Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx