31/07-17 16:03

Dansk instruktørs tennis-epos åbner prestigefyldt filmfestivalDansk instruktørs tennis-epos åbner prestigefyldt filmfestival

Den skandinaviske storfilm "Borg", der er instrueret af Janus Metz, åbner filmfestivalen i Toronto.

storybild

En ny storfilm om Björn Borg og hans rivalisering med John McEnroe åbner Toronto Film Festival. Her ses Björn Borg på en af de største dage i hans karriere i 1980. Scanpix/-/arkiv

København. Den danske instruktør Janus Metz' film "Borg", der handler om tennisikonet Björn Borg, bliver åbningsfilmen på den prestigefyldte filmfestival i Toronto i Canada. Det oplyser Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Filmen har stjerner som Shia LaBeouf og Stellan Skarsgård på rollelisten og er en af de største skandinaviske produktioner i historien.

- At vi får lov til at begynde rejsen ved at åbne i Toronto er fantastisk. Nu er det op til publikum at beslutte, om det lykkedes, skriver filmens producenter, Jon Nohrstedt og Fredrik Wikström Nicastro, i meddelelsen.

Omdrejningspunktet er den svenske tennisstjerne Björn Borgs ikoniske kamp mod amerikaneren John McEnroe i Wimbledon-finalen i 1980.

Janus Metz er ikke uvant med drama og personfortællinger. Han har blandt andet instrueret dokumentaren "Armadillo" om danske soldater i Afghanistan og tv-dokumentaren "Fra Thailand til Thy".

Senest har han instrueret et afsnit af hitserien "True Detective".

- Det er en stor ære og anerkendelse for hele holdet bag filmen at blive valgt som åbningsfilm på filmfestivalen i Toronto.

- Toronto International Film Festival er den vigtigste filmfestival i Nordamerika og en af de største i verden. Det er sensationelt, at en skandinavisk film åbner festivalen og sættes i spidsen for festivalens galla, skriver Janus Metz i pressemeddelelsen.

Instruktøren har vundet både en Bodil-pris i Danmark og hovedprisen ved "Semaine de la Critique" i Cannes.

"Borg" får premiere 8. september i Sverige og kan fra 14. september ses i Danmark.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx