16/09-13 19:05

Eldrup: Det har været uskønt og meget belastendeEldrup: Det har været uskønt og meget belastende

Anders Eldrup: - Jeg er jo ikke den eneste direktør, der er blevet fyret, men det skete på en usædvanlig måde

storybild

(Billede: Polfoto)

Da Dong fyrede sin direktør Anders Eldrup sidste år efter ti år på posten som topdirektør, skete det uden at udbetale den fratrædelsesgodtgørelse, han ifølge sin kontrakt havde krav på.

Det ændrede Voldgiftsretten imidlertid på mandag, da den gav Eldrup ret i, at han havde krav på de penge også, og Eldrup kan nu se frem til at modtage 8,7 millioner kroner plus renter fra sin tidligere arbejdsplads.

- Det er jeg meget glad for. Det var jo et voldsomt forløb, der var sidste år i forbindelse med min fyring fra Dong. Og al den mudderkastning, der var i forbindelse med det, er jeg glad for i dag at kunne melde hus forbi til, siger Anders Eldrup til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Eldrup-sag koster Dong over 11 millioner

Eldrup lider skæbne med mange andre direktører, der bliver fyret i dansk erhvervsliv. Mandag måtte Danske Bank-direktør Ejvind Kolding gå fra borde efter at være blevet fyret, og for nylig var det Vestas, der skilte sig af med Ditlev Engel.

- Der er mange direktører, der bliver fyret, kan man se, også i dag. Men der er ikke nogen, der er blevet fyret på den særprægede måde, jeg blev fyret på, siger Anders Eldrup.

Dongs bestyrelsesformand holdt alene et pressemøde på Hotel Hilton og efterfølgende et pressemøde hos Dong, hvor detaljer i begrundelserne for Anders Eldrups fyring blev meldt ud til pressen.

- Omstændighederne ved fyringen af mig førte til enormt meget skriveri af den ene og anden art i pressen. Slutresultatet var, at jeg så en avis havde gjort op, at jeg toppede listen som den mest omtalte erhvervsmand.

- Det var ikke gode historier alt sammen, og det var meget belastende og uskønt, siger Anders Eldrup, der var topchef i Dong gennem 10 år og kom dertil fra en stilling i Finansministeriet som departementschef.

Der er intet usædvanligt i, at direktører bliver fyret - det ligger i følge Anders Eldrup nærmest i stillingsbeskrivelsen.

- Det er sagens natur, at en bestyrelse på ethvert tidspunkt kan sige, at de ikke har tillid til en direktør og vil gerne have en anden. Det er de vilkår, man er ansat på.

- Det ved man, den dag man går ind ad døren, at man også skal ud engang - men skal også ud.

- Jeg har haft ti gode år i Dong, og jeg tror, at både medarbejdere hos Dong og hensynet til Dong selv havde været bedre tjent med, at man havde lavet en ordentlig proces omkring fyringen af mig, siger Anders Eldrup.

På trods af den dårlige presseomtale, har der været rift om Anders Eldrup. Han har i dag 12-14 bestyrelsesposter og arbejder i tænketanke og som rådgiver.

- Min dag er fyldt rigtig godt op med et spændende og sjovt indhold, men jeg havde også indrettet mig på det, at det snart skulle være slut i Dong. Jeg fylder 65 år i næste måned, og skulle være fratrådt der, og min vagt - som politikerne siger det - var slut.

- Det er så bare sket noget før. Jeg har været meget glad for mine mange år i Finansministeriet og i Dong, og jeg er meget glad for de job, jeg har nu. Det passer godt til det livsforløb, jeg har nu, siger Anders Eldrup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
'Skyldige' Ramos om Salah-skade:...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
NY SCORING I SUPERLIGA-GYSER!!!...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx