Af - 22/01-14 07:48

Så meget koster det at bo blandt landets rigesteSå meget koster det at bo blandt landets rigeste

Nordsjælland. Eller rettere Klampenborg, Hellerup og Charlottenlund er blandt landets absolut dyreste steder at bosætte sig. Men selv her findes der villaer, hvor prisen er inden for 'rimelighedens' grænser.

storybild

Nordsjælland. Eller rettere Nordsjælland. Eller rettere Klampenborg, Hellerup og Charlottenlund er blandt landets absolut dyreste steder at bosætte sig. Men selv her findes der villaer, hvor prisen er inden for 'rimelighedens' grænser. (Billede: Polfoto)

Boliga.dk har listet en række af de billigste villaer i landets dyreste områder, og hvis man ikke behøver en marmorterasse med havudsigt eller 400 kvadratmeter, er der mulighed for at købe en matrikel blandt Danmarks mest velhavende borgere.

I Klampenborg lyder det 'bedste' tilbud på fire millioner kroner for et 81 kvadratmeter stort fiskerhus, mens man i Charlottenlund slipper med tre mio. kr. for et hus, som ifølge annoncen 'trænger til en gennemgribende istandsættelse/nedrivning', og i Hellerup kan man slippe med at betale i omegnen af 2,6 mio. kr. for et halvt dobbelthus på 97 kvadratmeter.

Gav to sofaer væk - nu er de solgt for 700.000 kr.
Gav to sofaer væk - nu er de solgt for 700.000 kr.

Vil man længere ind mod byen og leder efter noget billigt på Frederiksberg eller Østerbro, skal man lede længe.

Ifølge boliga.dk er den billigste villa på Frederiksberg udbudt til knap fem millioner kroner, imens den på Østerbro ligger på 6,5 mio. kr. for et 140 kvadratmeter stort byggeforeningshus, der ligger et stenkast fra statsministerens bolig.

Tager man sin bil og kører uden for hovedstadsregionen, er der til gengæld masser af penge at spare i forhold til huskøb i de dyreste områder.

Gav to sofaer væk - nu er de solgt for 700.000 kr.
Gav to sofaer væk - nu er de solgt for 700.000 kr.

Region Sjællands dyreste by er Roskilde, og her kan man købe en villa for knap 900.000 kr. og stadig holde sig inden for postnummer 4000, mens Solrød Strand - regionens andendyreste by - kan byde på et hus til 1,3 millioner kroner.

Aarhus og forstæderne er centrum for Jyllands højeste huspriser, men selv i det centrale Aarhus, hvor kvadratmeterpriserne er de højeste i Region Midtjylland, kan det lade sig gøre at købe et hus til en 'rimelig' pris.

OVERBLIK: Her er Danmarks billigste og dyreste veje
OVERBLIK: Her er Danmarks billigste og dyreste veje

Der er godt nok ikke plads til den store familie i baghuset på 54 kvadratmeter, men til gengæld slipper man med at betale 1.775.000 kr. for boligen, og så får man en lille kælder med i købet.

I Aalborg, hvis huspriser troner højest i Region Nordjylland, skal man slippe lidt over en million for at erhverve  byens billigste villa, som ligger lidt uden for centrum og breder sig ud over 75 kvadratmeter, mens købere i Region Syddanmarks dyreste postnummer, Odense M, må slippe 1,4 mio. kr. for en villa på 72 kvadratmeter, som har været til salg i 472 dage.

LÆS OGSÅ: Så meget koster årets dyreste hus

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx