Af Cordelia Weber - 09/07-17 20:18

Advarer om ny tendens: Unge kvinder begår selvmord med køresygepiller Advarer om ny tendens: Unge kvinder begår selvmord med køresygepiller

Styrelsen for Patientsikkerhed og Giftlinjen har registreret et stigende antal sager, hvor unge kvinder forsøger at begå selvmord ved bevidst at tage en overdosis køresygemedicin.

storybild

Der har de senere år været et markant fald i antallet af selvmordsforsøg blandt unge efter et stort fokus på, at især unge kvinder tog overdoser af hovedpinepiller.

Det er vigtigt, du søger hjælp, hvis du har tanker om selvmord. Det nytter at tale med nogen om, hvordan du har det - også for dig. Selvmord er aldrig den eneste udvej!

Du kan prøve at tale med en person i dit netværk, du har tillid til, eller du kan søge gratis og professionel hjælp anonymt.

Hos Livslinien kan du få anonym rådgivning. Du kan både ringe, skrive eller chatte. Læs mere her.

Kilde: Psykiatrien i Region Nordjylland

Bevidstheden om risikoen ved hovedpinepiller førte til, at der kom restriktioner på mængden, man må købe i håndkøb, og siden er antallet af selvmordsforsøg faldet med næsten en tredjedel.

Dødsfald efter overdoser køresygemedicin

Nu advarer Styrelsen for Patientsikkerhed om, at der er en anden form for håndkøbsmedicin, som især unge piger bevidst er begyndt at tage overdoser af.

Det drejer sig om medicin mod køresyge og søsyge, der i håndkøb sælges under navne som Gotur og Marzine.

Styrelsen for Patientsikkerhed skriver i en meddelelse, at de har identificeret fire utilsigtede hændelser i Dansk Patientsikkerhedsdatabase, hvor køresygemedicin er blevet brugt til selvmordsforsøg blandt unge kvinder.

Akut forgiftning med køresygemedicin kan resultere i høj puls, chok og kramper og kan være dødeligt.

Af Lægemiddelstyrelsen bivirkningsdatabase fremgår det, at der i år er blevet indberettet to dødsfald og sidste år et, hvor køresygemedicin er blevet brugt til at begå selvmord.

Af Styrelsen for Patientsikkerheds nyhed fremgår det, at også Giftlinjen har modtaget en generel stigning i henvendelser angående køresygemedicin de seneste år.

Til forskel fra hovedpinepiller som panodil, skal man ikke være fyldt 18 år for at købe køresygemedicin i håndkøb.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær dansk tjeneste bliver...
bt.dk
Nye regler åbner for stribevis af...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
LIGE NU: Hovedvej spærret efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx