Af - 18/09-15 14:09

Katten Monty hitter internationalt: Det bruger han opmærksomheden tilKatten Monty hitter internationalt: Det bruger han opmærksomheden til

Den danske kultkat Monty er ved at blive endnu mere kendt internationalt.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre for at se flere billeder af Monty.

Katten Monty fra Rødovre, som er født med en kromosomfejl, der har resulteret i et noget anderledes men nuttet udseende, hitter for tiden i Sverige, Norge, Finland, Portugal og Italien, fortæller en af hans ejere, Mikala Klein.

- Det er helt vildt. Det er bare eksploderet, efter en svensk netavis bad om et interview og historien herefter spredte sig, siger hun.

Montys Facebookside har i øjeblikket over 144.000 fans - og den opmærksomhed skal bruges til noget fornuftigt, mener hans ejere. De har nu startet en indsamling til et nyt opvaskerum til Kattens Værn, fordi medarbejderne på stedet spilder værdifuld tid, de kunne bruge på dyrene, på at vaske blandt andet skåle og bure.

Find indsamlingen her.

- Og så er det super godt med et boost af international opmærksomhed, for på 10 dage har 169 mennesker doneret penge - og det er donationer, der kommer fra hele verden, siger Mikala Klein begejstret.

Hun er især rørt over de beskeder, fans af Monty skriver ind med.

- En mand, der bestilte en Monty-fanpakke i vores webshop, hvorfra overskuddet går til Kattens Værn, skrev at det var en gave til hans niece, som har Downs syndrom. Og spurgte om Monty ville skrive en hilsen til hende, siger Mikala Klein.

Læs mere om Monty her.


LÆS OGSÅ: TV: Se overraskelsen, der får Montys ejere til at tabe kæben

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx