Af - 14/08-15 06:12

Listeria får fødevaremyndighed til at lukke fiskefabrikListeria får fødevaremyndighed til at lukke fiskefabrik

Laks fra Kattegat Seafood, der er solgt i Aldi, har kostet en 60-årig mand livet og fået en kvinde til at miste et barn. Fødevarestyrelsen lukkede i juli røgeriet, da man fandt listeria på fabrikken

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Fødevarestyrelsen lukkede i juli for produktionen hos Kattegat Seafood i Hirtshals, der har solgt fisk gennem Irma og Aldi, efter man fandt Listeria to steder på fabrikken.

En DNA-prøve havde vist, at laks fra fabrikken solgt i Aldi formentlig har kostet et ufødt barn og en 60-årig mand livet.

Listeria-alarm: Pas på kogte skinketern
Listeria-alarm: Pas på kogte skinketern

- I det her udbrud er der to, som med stor sikkerhed er blevet ramt af listeria fra laks fra denne fabrik. Det drejer sig om en 60-årig mand, der døde i slutningen af juli og en kvinde, der var gravid i 38. uge og mistede barnet efter at være smittet med listeria, siger afdelingschef Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut.

Virksomhed raser over at blive udpeget som listeria-kilde
Virksomhed raser over at blive udpeget som listeria-kilde

Det sker kun få gange om året, at myndigheder kræver, at en virksomhed stopper produktionen. Denne gang skyldes det, at Fødevarestyrelsen både under kontrolbesøg den 19. juni og den 7. juli fandt den farlige listeria-bakterie i produktionslokalet.

Fødevarestyrelsens sektionsleder Anette Perge siger.

- På baggrund af fundene og det efterfølgende kontrolbesøg greb vi ind og lukkede produktionen øjeblikkeligt, og produktionen af de koldrøgede produkter er ikke i gang igen. En person er i slutningen af juli død af nøjagtig den type listeria, der blev fundet på fabrikken, siger hun.

En person død af listeria-smittet laks
En person død af listeria-smittet laks

Koldrøget laks tilbagekaldes efter listeriafund
Koldrøget laks tilbagekaldes efter listeriafund

Myndighederne er de seneste år begyndt at dna-teste fødevarer ved udbrud. På den måde kan man med ret stor sikkerhed påvise, at den stammer fra en bestemt fabrik.

Kattegat Seafood har ingen kommentarer til sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx