Af - 01/09-16 21:23

Udskældt fotograf giver op: Nøgne kvindekroppe ryger nedUdskældt fotograf giver op: Nøgne kvindekroppe ryger ned

Fotografen Mathilde Grafström har oplevet så meget modgang, at hun nu tager billederne af nøgne kvinder ned.

Bildstrecke im Grossformat »

Fotograf Mathilde Grafström har været meget i gennem. Hendes udstilling 'Female Beauty - Nude in the Public Space' forestiller nøgne kvindekroppe - og det har vakt forargelse flere steder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Politiet satte tidligere en stopper for, at billederne kunne hænge i det offentlige rum, men efter en lang og sej kamp kom udstillingen til at hænge på Nytorv i København og senere også Frederiksberg Rådhusplads.

Efter offentliggørelsen har billederne dog været udsat for meget hærværk, og en af modellerne har meldt ud, at hun bestemt ikke var glad for at have sin nøgne krop hængende til offentligt skue. Så nu giver fotografen op.

"På grund af det omfattende hærværk på min udstilling, ser jeg mig desværre nødsaget til at aflyse min Danmarksturné med udstillingen 'Female Beauty - Nude in the Public Space,' skriver Mathilde Grafström i pressemeddelse og fortsætter:

"Jeg har, kæmpet hårdt i tre år for at få udstillingen op at stå med det formål at hjælpe alle verdens kvinder med at komme af med deres negative selvbillede."

Modstand
En af de som med stor sandsynlighed er glade for, at udstillingen nu lukker og slukker er 22-årige Ida Sørensen, som metroxpress tidligere har talt med. Hun følte sig udnyttet af fotografen.

- Billederne går virkelig over min grænse. Det er virkelig ubehageligt. Jeg føler mig rigtig utilpas med, at min fisse hænger til offenlig skue. Det er ikke noget, jeg selv har valgt, sagde Ida Sørensen, som også indrømmede, at hun har streget sine billeder over med sort tusch, selvom hun godt ved, at det er hærværk. Sidenhen fjernede fotografen billederne af Ida Sørensen.


LÆS OGSÅ: Ida ville ikke have sin 'f**** til offentlig skue': Nu er hun politianmeldt for hærværk

LÆS OGSÅ: Fotograf trækker i land: fjerner nøgenbilleder af 22-årige Ida

LÆS OGSÅ: Mathildes nøgenfotos måtte ikke hænge i København: Nu prøver hun igen

LÆS OGSÅ: Censur mod disse danske nøgenbilleder vækker vrede i England

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx