Af Birger A. Andersen - 01/09-17 22:19

Levakovic-medlem fængslet for røveri: Udgav sig for håndværkerLevakovic-medlem fængslet for røveri: Udgav sig for håndværker

Et medlem af den berygtede og storkriminelle Levakovic-familie er endnu en gang kommet til at indgå i statistikken over grov kriminalitet i Danmark.

storybild

Gimi Levakovic er familiens temperamentsfulde overhoved og nært beslægtet med den 28-årige mand, der fredag blev fængslet. (Billede: TV2 Press)

Denne gang for sigtelsen om et røveri mod en kvindelig beboer i en lejlighed på Østerbro i København samt et mislykket tricktyveri dagen før på Amager.Fredag besluttede en dommer i Københavns Byret, at det 28-årige Levakovic-medlem skulle varetægtsfængsles for 24 dage, selv om han nægter sig skyldig og ikke ønskede at udtale sig i retten.

Politiet sigter ham for at have deltaget i røveriet på Østerbro torsdag middag. Her ringede det uventet på døren hos den kvindelige beboer i en stuelejlighed i Bogensegade, og udenfor stod fire personer. Det var, udover den 28-årige Levakovic, tre medlemmer af en anden roma-familie, der også er særdeles godt kendt af politiet i forvejen. De præsenterede sig som VVS-folk, der skulle undersøge vandet i kælderen, hvorefter 66-årige kvinde tillidsfuldt lukkede dem ind.

Da de nåede til lejlighedens toilet, pacificerede de ifølge sigtelsen den spinkle kvinde ved at lægge en hånd på begge hendes skuldre, så hun ikke kunne forlade toilettet. Om skulderen havde hun en taske med papirer og kontanter, som hun forsøgte at holde fast i, men forgæves. De ubudne gæster fik den revet fra hende, hvorefter de forlod lejligheden.

Det 28-årige medlem af Levakovic-familien blev i fredagens grundlovsforhør sammen med en anden af de fremstillede også sigtet for et tricktyveri onsdag eftermiddag mod en beboer i en lejlighed i Ungarnsgade på Amager. Også her udgav de sig for at være VVS-folk, og mens den ene ifølge sigtelsen afledte beboerens opmærksomhed, gennemrodede den anden skabe og skuffer i håb om at finde noget at stjæle.

Det lykkedes dog ikke, fordi beboeren fattede mistanke i tide og bad dem forlade lejligheden.

Den 28-årige er nært beslægtet med den såkaldte 'sigøjnerboss' Gimi Levakovic, der for et par år siden blev danmarksberømt efter at have optrådt i en række tv-programmer.

Selv om han samlet er idømt omkring 10 års fængsel ved 23 domme, slap han i maj 2016 for at blive udvist af Danmark.

Højesteret lagde afgørende vægt på, at han alene har forældremyndigheden over to børn. Fire andre medlemmer af Levakovic-familien er dog dømt til udvisning til Kroatien, hvor familien stammer fra.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anders fik lavet ’Danmarks dummeste...
bt.dk
Kraftig lugt på lageret bekræftede...
bt.dk
Slut med plastik: Det her er...
bt.dk
Advarer USA og Kina: I ender med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx