Af - 23/04-14 11:30; Opdateret: 23/04-14 11:57

Danskerne vil have dyresex forbudtDanskerne vil have dyresex forbudt

Tre ud af fire danskere vil have indført et forbud mod dyresex, ligesom det er blevet tilfældet i Sverige den 1. april.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivbillede)

1. april blev det i Sverige forbudt at dyrke sex med dyr, hvilket allerede er ulovligt i Tyskland og Norge. Danmark er et af de få lande, hvor det stadig er tilladt at dyrke sex med dyr, så længe man ikke belaster dyret fysisk.

Peter dyrker sex med sin hund: - Jeg er ikke flov
Peter dyrker sex med sin hund: - Jeg er ikke flov

Men det vil danskerne have lavet om på, viser en Yougov-undersøgelse foretaget for metroxpress.

75 procent af de adspurgte svarede således, at dyresex burde forbydes, mens kun 11 procent var imod et forbud. 13 procent svarede 'ved ikke'.

Derfor vil flertallet altså ikke have, at den 29-årige Peter, som i et interview med metroxpress, fortæller, at han regelmæssigt dyrker sex med sin hund, kan fortsætte med sit liv på den måde.


Har du oplysninger vedrørende dyresex i Danmark? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Undersøgelsen viser derudover tydeligt, at der er stor forskel på mænd og kvinders holdning til det kontroversielle emne.

Mens hele 84 procent af kvinderne ville have et forbud indført, så var det kun 66 procent af mændene, som havde det på samme måde.

Samtidig har underskriftsindsamlingen Forbyd zoofili i Danmark! på skrivunder.net fået mere end 25.000 danskere til at skrive under.
Det får dog ikke regeringen til at ændre holdning, siger Socialdemokraternes dyrevelværdsordfører Orla Hav.

- Jeg tror, at mange ikke er klar over, at det er et emne, som handler om dyrevelfærd, og at det derfor faktisk er muligt at gøre det nødvendige. Det er ikke fordi, jeg har sympati for emnet, men det er et udtryk for, at vi har en lovgivning, som gør, at vi kan komme efter dem, som rent faktisk misbruger dyr.

- Vi har jo en gammel tilbageholdenhed om, at vi ikke skal lovgive om alt muligt, som den sunde fornuft allerede sikrer.

- Hvad så hvis en person hopper over hegnet ind til en bondemand og dyrker sex med en hest. Sex-delen kan han ikke straffes for. Er det ok?

- Nej det er ikke i orden, men så kan personen blive straffet for en ulovlig indtrængen med et ærinde, som ikke er i orden.

- Mange modstandere af dyresex taler for, at mange seksuelle misbrugere går fri, fordi det er svært at bevise, at dyret lidt overlast. Dermed ville et forbud lette bevisbyrden i mange sager. Hvorfor så ikke gøre det?

- Det skal være helt klart, at mennesker, der udsætter dyr for overgreb, skal retsforfølges. Bevisbyrde-diskussionen er jeg åben for at tage, men vi har at gøre med et område, der er følsomt og myteomgærdet, hvilket taler for, at vi bygger på den sunde fornuft i borgernes adfærd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt shoppingcenter udvider: Nu...
bt.dk
Verdens næststørste butikskæde på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx