Af - 22/09-13 21:19; Opdateret: 23/09-13 09:06

Casper C.'s folk gør grin med døde Utøya-børnCasper C.'s folk gør grin med døde Utøya-børn

Comedy-sitet FunnyHaHa er kommet i modvind på sociale medier efter joke om Breivik-ofre. Måske er det sjovt om 50 år, siger humorist.

storybild

Er det ok at lave sjov med de 69 ofre for massemorderen Anders Behring Breivik? Nej, det er for tidligt, mener mange Facebook-brugere. (Billede: Polfoto)

Casper Christensens comedy-site FunnyHaHa har fået ørerne i maskinen på de sociale medier oven på en joke om terrorangrebet på en norsk sommerlejr for unge socialdemokrater, der i 2011 kostede 69 personer livet.

»Alle børnene kom levende hjem fra sommerferie. Undtagen Jeff – han var på Utøya med AUF,« lyder vittigheden, som er faldet mange for brystet.

LÆS OGSÅ: DR's seere: I orden med sperm i bedste sendetid

»Utøya var så forfærdeligt grumt, at jeg ikke kan synes, det er morsomt. Men det kan jeg måske om 50 år,« lyder reaktionen fra foredragsholder og humor-ekspert Rune Green.

»Man siger, at tragedie plus tid er lig humor. Der sker noget frygteligt, så går der en reaktionstid, og så laver man sjov med det. Men den reaktionstid er meget forskellig,« tilføjer han.

LÆS OGSÅ: Practical joke gik galt: Pige blev skudt og dræbt

»Angrebet på World Trade Center er for eksempel nu ved at være så længe siden, at man godt begynder at kunne lave sjov med det,« mener Rune Green, der understreger, at han ikke har noget imod, hvis andre finder vitsen sjov.

Humor kan være en vej til at bearbejde sorg, men det bidrager FunnyHaHa-joken ikke til, vurderer psykolog Eivin Hansen:

»Man kan ikke være i sorg non stop, man er nødt til at skubbe det væk indimellem. Humor kan være med til at tage brodden af tingene, men det kommer helt an på, hvordan det bliver gjort. Denne her vittighed bringer ikke noget godt med sig for de pårørende,« siger han.

LÆS OGSÅ: Efter Breivik: Unge holder ny sommerlejr

»Jøder synes heller ikke, at vittigheder om gaskamre er særligt sjove, selv om det er længe siden, for deres bedsteforældres generation døde i krigen,« påpeger Eivin Hansen.

Komikeren Sebastian Dorset mener i princippet ikke, at der er en grænse for, hvornår man kan lave sjov med en tragedie, men han er dog stadig ikke fan af Casper Christensens kumpaners Utøya-joke:

»Den er ikke så sjov,« siger han til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Landsholdslegende om Laudrups...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx