Af Ritzau - 26/09-16 17:36

Claus Hjort vil lave en aftale - ikke udløse valgClaus Hjort vil lave en aftale - ikke udløse valg

Hvis ultimative krav er fremtidsmodel i dansk politik, løber vi hurtigt på grund, mener finansministeren.

storybild

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forhandlede mandag separat finansloven med de røde og blå partier. Her er det De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Regeringen satser benhårdt på at få en bred politisk aftale om næste års finanslov og en langsigtet økonomisk aftale indtil 2025. Der står ikke folketingsvalg på dagsordenen.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter møder med de blå og røde partier om finansloven.

- Hele min indsats består i, at vi skal få en aftale. Ingen spekulerer i, at det skal ende i et valg. Vi arbejder efter et resultat, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han samler ved et møde torsdag op på over 100 spørgsmål, som partierne har stillet ved de tekniske møder.

- Vi må arbejde os igennem problemerne. Det så jo også broget ud sidste år ved finansloven. Da lykkedes det os jo trods alt at finde fælles fodslag efter mange og lange møder, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han anerkender "meget skarpe markeringer". Liberal Alliance kræver ultimativt topskatten lettet fem procentpoint for at støtte Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister. Dansk Folkeparti vil lave en aftale med Venstre og Socialdemokratiet.

- Men det er jo ikke sådan, at partierne ikke vil komme til møderne, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han nøjes ikke med en finanslov og udskyder 2025-planen til foråret. Midt i november skal der være en afklaring, siger han.

- Vi forventer, at dem, der laver en 2025-plan, også laver en aftale om finansloven. Man kan ikke forestille sig at lave en finanslov med én kreds og så en 2025-plan med en anden kreds, siger Claus Hjort Frederiksen.

Spørgsmål: - Hvad mener du om ultimative krav?

- Det er en lidt akavet måde at føre politik på, at man udsteder et ultimatum. Mens et andet parti udsteder et andet. Nu kan vi se Nye Borgerlige. Hvis det er fremtidsmodellen i dansk politik, så løber vi hurtigt på grund, siger finansministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx