Af - 22/09-14 20:23; Opdateret: 22/09-14 21:11

DR-værter blev taget med bukserne nede i live-udsendelseDR-værter blev taget med bukserne nede i live-udsendelse

Værten på et DR-program blev hylet helt ud af den i morges, da en kilde valgte at sætte sin egen dagsorden.

storybild

En kilde valgte her til morges at 'kapre' P1 Morgen, da han blev ringet op for at tale om Islamisk Stat. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

En lettere rebelsk ekspert med et budskab på hjerte tog fusen på værterne på radioprogrammet P1 Morgen, da han i morges blev bedt om at svare på et spørgsmål om Frankrigs involvering i luftangrebene mod Islamisk Stat.

Lektor Peter Viggo Jensen fra Institut for Strategi på Forsvarsakademiet havde nemlig lige noget, han gerne ville sige først.

- Inden jeg svarer på det spørgsmål, så har jeg lige en bøn til Orienterings ledelse, udbrød lektoren.

TV-vært siger op for åben skærm
TV-vært siger op for åben skærm

- Jeg vil bede dem genoverveje fyringen af Niels Lindvig, fordi ham kan jeg altså ikke undvære. Han er en af de få korrespondenter i Danmark, som ikke bare står og læser op fra topmødeerklæringer eller tæller bombenedslag. han er en af dem der kan træde to skridt baglæns og sætte tingene ind i et historisk perspektiv, så jeg også lærer noget af det, lød det fra Peter Viggo Jensen, inden studieværten så småt begyndte at afbryde.

Og så kom han da også med sit syn på, hvad Frankrigs luftangreb betyder i kampen mod Islamisk Stat.

Niels Lindvig, som lektoren refererer til, er en af de 101 DR-ansatte, der i onsdags blev ofre for mediekoncernens sparekniv. Han var på det tidspunkt i Skotland, hvor han rapporterede om det verserende valg om uafhængighed, da han fik overbragt den triste nyhed.

P3 går fri af fyringsrunde
P3 går fri af fyringsrunde

Og det var altså ikke i orden, mener Peter Viggo Jensen. Og han følte, at det var på sin plads at lade alle P1’s lyttere vide det.

- Hvad fanden skulle jeg ellers have gjort? Jeg kunne have skrevet en e-mail til chefen på P1, og hvad ville jeg få ud af det? Jeg så en mulighed her for at gøre opmærksom på, at det er helt tosset, at de har fyret Niels Lindvig. Jeg gjorde det, jeg gjorde, fordi han bare er bedre end alle andre. Han er i særklasse en dygtig journalist, som der ikke er ret mange tilbage af, forklarer han til Politiken.

Han regner dog ikke med, at hans opsang får nogen effekt.

- Men så har jeg i det mindste fået noget luft og fået min frustration ud, siger han.

Men det lykkedes i hvert fald Peter Viggo Jensen at hyle en del DR-ansatte ud af den i morges.

- Vi var forbløffede. Det var værten også, som man jo tydeligt kunne høre, siger redaktionschef for radionyhederne i DR Nyheder, Peter Faurholdt-Löfvall, til Politiken.

101 medarbejdere er onsdag blevet fyret på DR
101 medarbejdere er onsdag blevet fyret på DR

- Det kom bag på os, at Peter Viggo Jakobsen valgte at bruge et interview om Islamisk Stat til at komme med en personlig tilkendegivelse, fordi han havde direkte adgang til æteren. Værten valgte ikke at reagere og forsætte interviewet, og det, synes jeg, var fornuftigt, siger Peter Faurholdt-Löfvall, der ikke vil kommentere på fyringen af Niels Lindvig.

Hør selv episoden fra udsendelsen her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniackis forlovede afslører: Det...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx