Af Ritzau - 16/08-16 13:07

Museer vil have lov til at skilte ved landevejenMuseer vil have lov til at skilte ved landevejen

Hvis landets museer skal have flere besøgende, er det nødvendigt med skilte ved landevejene, lyder det.

storybild

Danske museer må ikke skilte langs landevejene. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det kan være svært at finde frem til landets museer, når man kører rundt i landet.

Det er nemlig ikke tilladt for museerne at skilte langs landevejene. Og det ærgrer organisationen Danske Museer, skriver DR Syd.

- Hvis der skal komme flere besøgende på vores museer, så skal vi have lov til at fortælle vores borgere og turisterne, hvor vi er, og hvad det er, vi kan tilbyde, siger formand for Danske Museer Frank Allan Rasmussen til DR Syd.

Museet på Sønderskov ved Vejen er blandt dem, der savner skilte ved landevejene.

- Vi ligger mellem to landeveje, hvor vi ikke må skilte.

- Derfor skal man ret tæt på for overhovedet at kunne se, at der ligger et museum, siger museumsleder Bo Ejstrud til DR Syd.

I regeringens udspil til vækst i hele landet fra sidste efterår var der lagt op til, at museerne ville få lettere ved at skilte, skriver DR Syd. Men intet er sket.

Danske Museers formand, Frank Allan Rasmussen, understreger, at det er et spørgsmål om museernes overlevelse, at de besøgende kan finde frem til dem.

- Hvis kunderne ikke kender vejen, så lukker butikken. Museerne er pressede på økonomien, og vi forsøger hele tiden at optimere vores forretning. Vi håber, at regeringen vil ændre på det her, så vi tydeligt kan vise, hvor vi ligger, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx