Af Ritzau - 05/10-16 01:35

Fravær koster hver sjette elev et års skolegang i KøbenhavnFravær koster hver sjette elev et års skolegang i København

Forrige år var hver sjette elev på københavnske folkeskoler væk i mere end 20 dage.

storybild

Fraværet på københavnske folkeskoler er så højt, at det svarer til, at hver sjette går glip af et års skolegang i deres tiårige skoletid. (Billede: Scanpix/Steffen Ortmann)

Hver sjette elev i de københavnske folkeskoler har så højt fravær, at det svarer til, at de mister et helt skoleår i deres tiårige skoletid.

Det fremgår af en ny analyse udarbejdet af Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen.

Det skriver Berlingske onsdag.

Fraværet er så højt, at Københavns Kommune nu vil forsøge at nedbringe fraværet.

Det skal gøres ved at ansætte særlige fraværskonsulenter og vejledning til forældre til udsatte børn med højt fravær.

Ifølge analysen var 6269 elever på 40 københavnske folkeskoler i skoleåret 2014/2015 fraværende i mere end 20 skoledage eller ti procent af skoletiden.

Fraværet er endnu højere, hvis elever i kommunale specialskoler og behandlingstilbud bliver medregnet. Så er det godt 18 procent, der har et fravær svarende til et helt skoleår.

Ifølge socialborgmester Jesper Christensen (S) er "det ikke godt nok, at så mange elever går glip af et års undervisning".

- I det hele taget er fraværet højere, end det burde være, siger han. Københavnske elever havde i 2014/2015 13,8 fraværsdage i snit. Det er tre dage flere end landsgennemsnittet, siger han.

Kommunens indsats mod fravær er blevet vedtaget i forbindelse med budgettet for 2017, og de kommende to år er der afsat godt ti millioner kroner til indsatsen.

Den består blandt andet af projektet "Tidlig indsats - Styrkelse af udsatte børns skolegang". Det skal behandles i Socialudvalget onsdag og i Børne- og Ungdomsudvalget i næste uge.

- Vi ved, at en god skolegang og karakterer, der gør det muligt at komme videre, er nogle af de allervigtigste faktorer for, at også udsatte børn og unge klarer sig godt senere i livet, siger Jesper Christensen til Berlingske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx