Af Ritzau - 04/07-17 11:01

Quiz: Hvad ved du om USA's uafhængighedsdag?Quiz: Hvad ved du om USA's uafhængighedsdag?

USA fejrer 4. juli sin uafhængighed fra Storbritannien. Test din viden om dagen her.

storybild

Over hele USA fejrer amerikanerne landets uafhængighed fra Storbritannien 4. juli. (Billede: Scanpix/Gabrielle Lurie/arkiv)

USA fejrer 4. juli sin uafhængighedsdag.

Test din viden om dagen her:

1. USA fejrer 4. juli sin uafhængighed fra Storbritannien. Men hvilket årstal blev uafhængighedserklæringen underskrevet?

a. 1756

b. 1776

c. 1796

2. I hvilken by blev den amerikanske uafhængighedserklæring udstedt?

a. Washington D.C.

b. Charleston

c. Philadelphia

3. Hvem var hovedforfatteren til uafhængighedserklæringen?

a. Thomas Jefferson

b. George Washington

c. James Madison

4. Hvor i Danmark fejrer danskere og dansk-amerikanere USA's uafhængighedsdag 4. juli?

a. Kongens Have

b. Marselisborg

c. Rebild Bakker

5. Hvor mange personer underskrev uafhængighedserklæringen?

a. To

b. 27

c. 56

6. Hvem er i år hovedtaler ved den danske fejring af den amerikanske uafhængighedsdag?

a. Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen

b. Tidligere ambassadør for USA i Danmark Rufus Gifford

c. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg

7. Før USA blev til Amerikas Forenede Stater hørte det vidtstrakte område under Storbritannien og var inddelt i hvor mange kolonier?

a. Seks

b. Ni

c. 13

8. Uafhængighedsdagen er den næststørste amerikanske helligdag efter hvilken dag?

a. Martin Luther King Day

b. Thanksgiving Day

c. Veterans' Day

9. Hvordan fejres den amerikanske uafhængighedsdag i USA?

a. Præsidenten holder en direkte tv-transmitteret tale, hvor han tager imod spørgsmål fra seerne

b. I alle større byer uddeler McDonald's gratis burgere indtil klokken 14.

c. Med festfyrværkeri og parader

10. Faktisk blev uafhængighedserklæringen ikke underskrevet 4. juli. Hvilken dato blev den underskrevet?

a. 1. juli

b. 2. juli

c. 3. juli

Svar: 1:b, 2:c, 3:a, 4:c, 5:c, 6:a, 7:c, 8:b, 9:c, 10:b

Kilder: Archives.gov og rebildporten.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet gjorde uhyggeligt fund i...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Joe & The Juice brager frem i...
bt.dk
Mystiske rystelser vækker undren på...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx