Af Rikke Hollegaard - 05/08-16 13:29

Professor: Burhøns har det bedre end fritgåendeProfessor: Burhøns har det bedre end fritgående

Det er misforstået dyrevelfærd at fjerne buræg fra hylderne, mener professor i bioetik. Et liv i bur er mere lig med hønens naturlige liv.

Bildstrecke im Grossformat »

Farvel til æg fra burhøns. Snart vil det ikke længere være muligt at finde buræg på hylderne i de danske supermarkeder.

Dyrenes beskyttelse har længe opfordret forbrugerne til at droppe buræg, men ifølge tidligere formand for Dyreetisk Råd og professor i bioetik Peter Sandøe, er det misforstået, at burhøns har det bedre end de fritgående.

Buræg bliver fjernet fra hylderne i Føtex og Netto
Buræg bliver fjernet fra hylderne i Føtex og Netto

Det skriver dr.dk.

- Når man ser på, hvordan det går med hønerne i det alternative system, så er der nogle alvorlige problemer. De bliver fjerpillet og hakker hinanden, så mange faktisk dør, før de bliver slagtet, siger han til dr.dk.

Det er ifølge professoren nærmere hønens natur at leve på trang plads. I det frie system lever mellem 3000 og 15000 høns i flok, hvilket strider mod deres natur.
Det medfører at ti procent dør inden de skal slagtes, til forskel for burhønerne hvor kun 3,5 procent dør.

Rema 1000 følger trop og dropper salg af buræg i 2018
Rema 1000 følger trop og dropper salg af buræg i 2018

Han forklarer dog, at ikke er optimalt at have hønerne i bur, men inden de afskaffes, bør der invisteres i bedre løsninger, så dødeligheden for frie høner vil falde.

Senest ved udgangen af 2017 vil det ikke længere være muligt at købe buræg i Føtex, Bilka og Netto. Også Aldi og Rema 1000 har nu meddelt, at de også følger trop og fjerne alle buræg fra deres butikker.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx