Af - 18/03-15 17:32

Legetøjsbutikken var løbet tør: Far Lasse byggede selv rumskib til sin sønLegetøjsbutikken var løbet tør: Far Lasse byggede selv rumskib til sin søn

Lasse Duus fra Nordsjælland tog sagen i egen hånd, da han byggede en imponerende Stjernekrydser, der er kendt fra Star Wars-filmene.

Bildstrecke im Grossformat »

Lasse Duus har netop færdiggjort en imponerende udgave af en stjernekrydser, som de er kendt fra Star Wars-universet. Den hjemmelavede model er blevet til over et år, og er lavet specielt til sønnen Storm, der snart fylder fem.

Skroget på den imponerende model er skåret ud af styrenplader, 150 meter optiske fibre, en juletræskæde, og gamle smadrede samlesæt. Manualen har alene bestået i et still-billede fra tv-skærmen - og selvfølgelig blod, sved og tårer.

- Jeg kan ikke gå forbi en tom flyttekasse, uden at jeg straks tænker på, hvad den skal blive til, lyder det fra modelentusiasten Lasse Duus.

Modelbyggeren fra Nordsjælland er inspireret af de modelbiler, som han husker fra da han var dreng. Forskellen er blot, at man i den grad gerne må lege med den nybyggede stjernekrydser.

Det imponerende rumskib måler 75-80 centimeter fra agter til spids og er blevet til på omkring et års tid. Alligevel har selve projektet været undervejs siden 2012, hvor sønnen Storm første gang pegede på det. Sådan en krabat ville han gerne have.

Nye hemmeligheder afsløret om Star Wars-film
Nye hemmeligheder afsløret om Star Wars-film

Og selvfølgelig skulle far og søn have en stjernekrydser. Men det er ikke blevet til uden en del kvaler. Lasse Duus havde i første omgang undersøgt på nettet og Instagram for at se, om der var nogle danskere, der skulle have kastet sig ud i et lignende projekt.

Det eneste han fandt, var dog nogle amerikanske modeller, men han syntes, at det lignede originalen for dårligt.

TV: Det her vil få enhver Lego-fanatiker til at savle
TV: Det her vil få enhver Lego-fanatiker til at savle

Derfor valgte han at tage sagen i egen hånd, og det var en beslutning, som han skulle tage op til genovervejelse flere gang under tilblivelsen.

- Man skal være tudetosset for at gå i gang med sådan et projekt, lyder det fra den 40-årige far.

Inden Lasse Duus kastede sig over den store Star Wars-model havde han kun bygget et hangarskib, og det var det, der gav ham gå-på-modet til at lægge sig ud med den noget større udfordring.

Stormtroopere giver mobbeoffer uforglemmlig aften
Stormtroopere giver mobbeoffer uforglemmlig aften

Der var dog to små ting, som den 40-årige modelbygger ikke havde overvejet.

Hangarskibet blev bygget på omkring en weekend, og Storms far havde netop besluttet sig for at benytte en særlig svær tilgang inden for modelbyggerkredse, nemlig scratch building, hvor alt skal være lavet fra bunden, og ingen af delene må have været en del af et såkaldt kommercielt byggesæt. Den nye teknik blev taget i brug på stjernekrydseren.

- Jeg prøvede at gå filosofisk til værks. Det var uoverskueligt at gå igang med, jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle nå i mål for der var en masse forhindringer, men i stedet for at se på hele trappen tog jeg et skridt ad gangen, lyder det fra Lasse Duus.

Lækket foto: Sådan ser 'Han Solo' ud 31 år senere
Lækket foto: Sådan ser 'Han Solo' ud 31 år senere

Heldigvis holdt den arbejdsomme farmand ud, og til sidst stod der et færdigt rumskib på spisebordet. Det bliver flittigt brugt af sønnen Storm, når der skal leges.

- Jeg bærer skibet ind til ham, og så stiller han alle sine figurer op omkring det, og så er der gang i legen, fortæller Lasse Duus.

Selv om sønnen er ellevild med det store skib, så vidste Lasse Duus ikke rigtig, hvorvidt han skulle dele sin store hobbyprojekt på Facebook. Det endte dog med, at han gjorde det, og det er ikke stoppet med positive tilbagemeldinger fra folk, der er vilde med projektet.

Et stort projekt kræver selvfølgelig en efterfølger, og sønnen Storm har allerede øje på det nye, vilde projekt, som far skal have gang i.

Jedi-tricks: Ny forskning kan give dig tankekontrol
Jedi-tricks: Ny forskning kan give dig tankekontrol

- Han har peget på et skib fra The Avengers, sådan en quad-copter-agtig ting. Det må dog lige vente lidt, lige nu nyder vi det skib, vi har, lyder det fra den byggeglade far til metroxpress.

Og pensionsplanen er allerede klar, så det imponerende rumskiber slipper for at ryge til rumskrot.

- Planen er, at når den ikke er spændende mere må den rigtig gerne komme ud at stå et sted hvor andre børn, eller drengerøve på min alder, kan trykke næsen flad på ruden og kigge på den. Det ville være en stor glæde, siger modelentusiasten Lasse Duus til metroxpress.

Står du stadig selv bag lignende vilde projekter, så giv os et praj.

LÆS OGSÅ: Godt nyt til Star Wars-fans: Opfinder laver 'Hoverbike'

LÆS OGSÅ: TV: Droneræs ligner en scene fra Star Wars

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx