Af - 08/05-14 06:13

Hver anden mand har sjofle tanker om sin vens kæresteHver anden mand har sjofle tanker om sin vens kæreste

Én ud af to danske mænd har haft beskidte tanker om deres nære vens kæreste eller kone. 'Kun' hver femte kvinde har det på samme måde.

storybild

Én ud af to danske mænd har haft beskidte tanker om deres nære vens kæreste eller kone. Om 'Le Penseur', grubleren, på billedet her var en af dem, vides ikke. (Billede: Polfoto)

Kig ud i togvognen, bussen eller det åbne kontorlandskab hvor du lige nu sidder med dagens avis. Halvdelen af de mænd, du kan se, har - rent statistisk - haft seksuelle tanker om sin bedste vens kæreste eller kone.

Hver anden unge kvinde bruger fortrydelsespiller
Hver anden unge kvinde bruger fortrydelsespiller

Det viser tal fra en YouGov-undersøgelse foretaget for metroxpress.

Helt nøjagtig er der tale om, at 53 procent af de adspurgte mænd har haft seksuelle fantasier om en nær vens partner. Hos kvinderne er det 'kun' hver femte - 19 procent.

- Det kommer på ingen måde bag på mig. Min opfattelse er, at det er lettere for mænd at få kontakt til deres underliv, hvilket vil afspejles i svarene, siger sexolog Maj Wismann til metroxpress.

Kosmetisk bølge: Unge ned til 14 år søger råd om kønsdele-operationer
Kosmetisk bølge: Unge ned til 14 år søger råd om kønsdele-operationer

Kulturelle forskelle
Ifølge Christian Graugaard, som er professor i sexologi ved Sexologisk Forskningscenter på Aalborg Universitet, er undersøgelsen et udtryk for de kulturelle forskelle, der er mellem mænd og kvinder:

- Tallene er sandsynligvis først og fremmest er udtryk for en karakteristisk kulturel forskel på, hvor acceptabelt det opfattes, at kvinder og mænd har deres seksuelle antenner ude, siger han.

Datter afsløret i sex med fremmed på flyet – forældrene lyttede med
Datter afsløret i sex med fremmed på flyet – forældrene lyttede med

Christian Graugaard tror dog ikke på, at der ligger en dybere biologisk forklaring bag tallene:
- Jeg tvivler stærkt på, at tallene på nogen måde afspejler en iboende eller for den sags skyld biologisk forskel i de to køns erotiske nysgerrighed, understreger professoren, som får medhold af sexolog Maj Wismann:

- Jeg tror grundlæggende, at mænd og kvinder er lige nysgerrige, når det kommer til sex. I mine øjne handler det mere om, at man skal være i balance. For kvinder bliver sex skubbet bagud, hvis de ikke har styr på de andre basale elementer i livet. Sådan er det ikke i samme grad for mænd, siger Maj Wismann.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Politiet lader bøderne regne over...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx