Af - 09/01-17 04:00

Syv ud af ti danskere frygter TrumpSyv ud af ti danskere frygter Trump

69 procent af alle danskere frygter, at Trump udgør en trussel mod fred og stabilitet i verden. Med god grund, mener eksperter

storybild

-Arkiv- RB PLUS Det skal du holde øje med i Europa i 2017 US President-elect Donald Trump speaks to reporters at Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida where he is taking meetings on December 21, 2016. / AFP PHOTO / JIM WATSON (Billede: jim Watson)

Hele verden vil nøje følge med, når USA’s kommende præsident Donald Trump i morgen holder sit første pressemøde, der kan give en forsmag på, hvad vi kan vente os efter 20. Januar, hvor han indsættes.

Spørger man den danske befolkning, så frygter vi det værste, viser en ny meningsmåling lavet af Yougov for metroxpress. Her angiver 69 procent, at de er helt eller delvist enige i, at Trump udgør en trussel mod fred og stabilitet i verden.

USA's vicepræsident opfordrer Trump til at blive voksen
USA's vicepræsident opfordrer Trump til at blive voksen

Og ifølge USA-ekspert Mette Nøhr Claushøj er det med god grund:

“Jeg er selv bange, for Trump er utilregnelig, og har tilsyneladende et ekstremt skrøbeligt ego, og det er en farlig kombination. Han bliver meget hurtigt fornærmet og vil havde dem ned med nakken, der har generet ham”, siger Mette Nøhr Claushøj og understreger, at Trumps ustabilitet kan udgøre en trussel på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske felt, hvor præsidenten stort set er enerådende.

Jeg synes, der er god grund til at frygte, at Trump kan udgøre en trussel mod fred og stabilitet i verden. Der har været mange forsøg blandt analytikere både i danske og amerikanske medier på at normalisere det hele, men det er faktisk sådan, at på det udenrigspolitiske og sikkerhedspolitiske felt, der bestemmer præsidenten suverænt.

USA-ekspert, Mette Nøhr Claushøj.

Trump varsler sit første pressemøde siden valgsejr
Trump varsler sit første pressemøde siden valgsejr

Også politisk kommentator David Trads deler danskernes frygt:

“Trump har sagt så mange skrækindjagende ting, som man kan frygte bliver til virkelighed. Han vil også fremover være en mand, hvis handlinger kan sætte internationale samarbejder i stå, som kan skabe konflikter, så tvivl om NATO samt samarbejdet mellem EU og USA.”

Vores generelle utryghed ved Trump kan blive en belastning for vores sindstilstand, fortæller speciallæge i psykiatri, Karin Garde.

2017 kan blive et frygteligt år med nye kriser i Europa
2017 kan blive et frygteligt år med nye kriser i Europa

“Men det er en belastning, som vi håndterer forskelligt, hvor nogle mennesker er gode til at ryste den af sig, er der andre hvor angsten øges, og det sidste er der grund til at bekymre sig for på et samfundsmæssigt plan – blandt andet fordi det kan føre til afmagt og farlig politikerlede”.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peps trofæ-samling er indledt: City...
bt.dk
Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx