Af - 18/04-14 13:20; Opdateret: 18/04-14 13:37

Her bliver påskevejret fantastiskHer bliver påskevejret fantastisk

Det er bestemt ikke ligegyldigt, om man er vestjyde, midtsjællænder eller bornholmer, hvis man vil nyde temperaturer op mod 20 grader i påskedagene.

storybild

Flere steder i landet vil ramme 20 grader i påskedagene, lyder prognosen fra DMI. (Billede: polfoto/arkiv)

Solen kommer til at brage ned over det meste af landet i påskedagene, og et højtryk nordøst for Danmark vil pumpe varm luft fra Rusland ind over Danmark.

Lokalt kan temperaturen nå op på 20 grader både søndag og 2. påskedag, lyder det fra vagthavende meteorolog ved DMI Olaf Mathiassen.

- Søndag vil det være vestjyderne, der vil opleve de højeste temperaturer. Luften bliver varmet op hen over landet og kan rammer de 20 grader i Vestjylland, men ikke helt ude vest kysten. Ved østvendte kyster, når temperaturen derimod ikke meget over 10 grader. Der vil også være en del vind i Østersøen, så på den østlige del af Bornholm, vil det bestemt ikke føles varmt, siger han og tilføjer, at de østvestkyster formentlig slipper for havgus, fordi vinden holder den væk.

Sådan snyder du tyven i Påskeferien
Sådan snyder du tyven i Påskeferien

2. påske dag vil varmen komme flere til gode. Her vil også Midt- og Vestsjælland kunne ramme de 20 grader. I det sydlige del af landet, vil det dog blive mere skyet.

April ser i det hele taget ud til at vise sig fra sin milde side.

Middeltemperaturen kan lande på omkring 8,5 grader, og det vil gøre april 2014 til den fjerde varmeste nogensinde. Der er dog et godt stykke op til rekorden fra 2011, hvor april landede på hele 9,9 grader i middeltemperatur.

Her får du den vildeste påskeferie i Jesu navn
Her får du den vildeste påskeferie i Jesu navn

Den koldeste april skal man helt tilbage til 1888 for at finde. Her lå middeltemperaturen på tænderklaprende 2,5 grader.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Efter vildt år: Superliga-klub i plus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx