Af - 04/06-16 14:38

Spies svarer igen på shitsstorm – vi vil bare hjælpe de lokaleSpies svarer igen på shitsstorm – vi vil bare hjælpe de lokale

En annonce fra rejseselskabet Spies får kritik, da de kobler charterferie med flygtningestrøm.

storybild

Spies annonce om charterrejser til den græske ø Lesbos vækker forargelse hos flere. (arkivfoto) (Billede: Brian Bergmann)

Giv en hånd uden at røre en finger!

Sådan lyder det i Spies' annonce, hvor de forsøger at tiltrække turister til den græske ø Lesbos, der med et faldende turisttal lider under den flygtningestrøm, der har været til øen.

Annoncen har vækket opsigt, da rejsebureauet kobler charterferier sammen med flygtningestrømmen, der indtil nu har kostet flere tusinde mennesker livet på søturen til Lesbos. En kobling som flere mener er upassende.

Se Spies' annonce nederst i artiklen.

En af dem, der mener at Spies' annonce er direkte usmagelig, er Alternativets børne- og familieordfører Carolina Magdalene Maier.

- Jeg reagerede faktisk umiddelbart med afsky og var chokeret over annoncen. Det virker, som om de slet ikke har tænkt sig om, siger hun til Ekstra Bladet.

Mange skadet under masseslagsmål i lejr på Lesbos
Mange skadet under masseslagsmål i lejr på Lesbos

I en pressemeddelelse forklarer rejseselskabet, at deres annonce er lavet for at hjælpe de lokale, fordi de har båret så meget af flygtningekrisen på deres skuldre.

Men den grund får ikke Alternativets børne- og familieordfører til at synes deres annonce er mere i orden.

- Det er helt fint, hvis Spies gerne vil sælge rejser til Lesbos; og fint hvis de vil hjælpe de lokale. Men jeg synes, det er usmageligt at sende et signal om, at du bare skal slappe af og bidrage med dine penge, fordi nu har der været nogen, der har fjernet flygtningene, forklarer Carolina Magdalene Maier til eb.dk, hun mener, at Spies burde trække annoncen tilbage.

Migranter holder sig fra Lesbos efter Tyrkiet-aftale
Migranter holder sig fra Lesbos efter Tyrkiet-aftale

Efter mere end 500.000 flygtninge er kommet til øen Lesbos, er turisttallet faldet stødt, og flere rejsebureauer har droppet stedet som rejsedestination. Denne sommer er Spies de eneste, der sender turister til øen, skriver de selv i en pressemeddelelse.

- Det bliver måske svært at sælge rejserne, for selv om situationen er helt anderledes i dag, husker folk sidste års billeder af flygtninge i både på øens strande. Men vi har i over tyve år haft et tæt samarbejde med hotelejerne på øen, og vi vil ikke svigte hverken dem eller Lesbos nu, lyder det fra Jan Vendelbo, der er administrerende direktør i Spies.

Ifølge Evangelos Myrsinias, der er præsident i Lesbos’ handelskammer er øens turisme faldet med 80 procent.

Se Spies' omtalte annonce herunder:


Det er dog ikke alle, der er kritiske over for Spies annonce.Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx