Af - 01/04-14 08:37

Bøller amok mens politiet blitzer bilerBøller amok mens politiet blitzer biler

Mens politiet har succes med at udskrive fartbøder, svigter korpset sine egne mål om at bekæmpe de bøller, der generer, chokerer og forulemper sagesløse borgere.

storybild

(Billede: Polfoto)

Politiet har forrygende succes med at udskrive fartbøder og milliarderne vælter ind i statskassen.

Knap 200.000 gange i fjor – eller 23 gange i timen - sigtede betjente borgere for trafikale forseelser, og det er langt flere end de 163.800 sigtelser, som rigspolitiet havde lovet justitsministeren.

Men anderledes sløjt står det til med at bekæmpe den kriminalitet, som rammer borgere ude i landet, erkender politiet i sin årsrapport for 2013.

De enkelte politikredse havde sat i alt 34 mål for at bekæmpe den type kriminalitet, der hærger lokalt.

I nogle kredse er det ifølge politiet gaderøvere, pushere og børnemishandlere, der jager frygt eller uro i livet på folk, andre steder er det hjemmerøvere, lommetyve og fulde voldsmænd i nattelivet.

»Kun 18 ud af de 34 (svarende til 53 pct.) lokale mål var fuldt opfyldt,« konkluderer rigspolitiet i rapporten, hvori det også indrømmes, at man ikke er kommet i mål med at bekæmpe kriminaliteten i ghettoer.

»Det kan undre, at der eksempelvis skal gennemføres 200 politikontroller af cyklister i København, mens bøller andre steder får ro til at skabe uro og parallelle retstilstande,« siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.

Dank Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er enig.

»Man kan få den mistanke, at det handler om med fartkontrol at få en masse penge i kassen, på bekostning af de voldsomt mange, der er massivt plaget af uromagere, trictyve, lommetyve og så videre,« siger Skaarup, som ønsker en løsning fra justitsministeren og flere penge til politiet.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Rigspolitiet, som heller ikke kunne oplyse, hvilke 16 delmål, der ikke blev opfyldt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx