Af - 28/04-14 23:53

Qvortrup: Jeg kan ikke afvise ulovlighederQvortrup: Jeg kan ikke afvise ulovligheder

Se og Hørs daværende chefredaktør kan ikke afvise, at han kan have betalt en kilde for, på ulovlig vis, at overvåge kendtes kreditkortoplysninger.

storybild

(Billede: Polfoto/Pelle Rink)

Søndag sagde Henrik Qvortrup, at han ikke havde kendskab til brugen af en kilde i PBS. Men mandag kunne han ikke længere afvise, at han, uvidende, kan havde betalt en kilde for oplysninger, kilden har anskaffet på ulovlig vis. Det skriver BT.

Qvortrup forklarer, at han som chefredaktør har udbetalt mange tiphonarer. Til spørgsmålet om, hvorvidt et tip kunne være fremkommet på ulovlig vis, forklarer han:

- Det tror jeg ikke. Hvis noget er ulovligt, så havde jeg sagt fra. Det er klart. Det er også derfor, jeg siger, at jeg ikke kendte til den del. Jeg kendte kun til, at vi betalte folk. Vi betalte folk for alverdens ting. Jeg underskrev mange tiphonorarer hver måned, siger han til BT.

Aller: Se og Hør lukker ikke af det her
Aller: Se og Hør lukker ikke af det her

Qvortrup er i dag i tvivl om, hvorvidt han kan have betalt en kilde, der arbejdede for det daværende PBS.

- Aner det ikke. Det kan jeg jo ikke vide. Men med den viden, jeg har fået nu (BTs artikler i går, red), kan jeg jo ikke afvise det.

- På det tidspunkt var jeg ikke vidende om, at jeg betalte en kilde, der havde begået ulovligheder. Men det er jo klart, at hvis de her ting, som I skriver om, holder vand, så kan situationen være den, at jeg uforvarende har attesteret tiphonorar til en kilde, der har tilvejebragt oplysninger på en måde, man ikke må tilvejebringe oplysninger.

Han understreger, at han ikke har godkendt, at der skulle være foregået ulovligheder, mens han var chefredaktør for bladet.

LÆS OGSÅ: Se og Hør-ejer iværksætter intern undersøgelse

LÆS OGSÅ: Politi undersøger Nets i Se og Hør-sag

LÆS OGSÅ: Her er Twitters sjoveste jokes om Se og Hør-skandalen

LÆS OGSÅ: Chefredaktør: Jeg kender ikke til overvågning

LÆS OGSÅ: Ny bog anklager: Se og Hør har sporet kongelige kreditkort

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx