Af - 01/06-15 18:05; Opdateret: 01/06-15 19:15

BULLSHIT-barometer: ' Der er rigtig mange fordele forbundet med en varmere verden'BULLSHIT-barometer: ' Der er rigtig mange fordele forbundet med en varmere verden'

Metroxpress udsætter under valgkampen forskellige politikeres udsagn for vores BULLSHIT-barometer. I dag er det Liberal Alliances kliomaordfører, der ristes over en spand kul.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Smetana Cecile)

Klimaspørgsmålet har i de den første lille uge af valgkampen levet en stille tilværelse.

Men Liberal Alliance har med flere skarpe udmeldinger sendt spørgsmålet højere højere op på – i hvert fald – mediernes dagsorden. Til Information siger Villum Christensen, klimaordfører for Liberal Alliance, for eksempel, at:

- Der er ikke videnskabeligt belæg for at påstå, at klimaændringerne i overvejende grad skyldes menneskelig aktivitet.

Villum Christensen mener, at FN's klimapanel 'er et politisk projekt, som har vist sig konstant at overdrive konsekvenserne af den stigende CO2-udledning'.

Går Omar Marzouk over grænsen her? Udstiller Løkke og Thulesen Dahl som nazister
Går Omar Marzouk over grænsen her? Udstiller Løkke og Thulesen Dahl som nazister

Derfor mener han, at der skal slukkes for klimapolitikken og skrues helt op for væksten og velstanden, så menneskeheden kan skaffe sig flere penge til at imødegå de 'marginale' klimaændringer , som menneskeheden ifølge Villum Christensen altid har kunnet håndtere.

Har Villum Christensen en pointe, eller er hans klimapolitik og fortolkning af FN's klimapanels anbefalinger det rene 'bullshit'?

TV: Bødskov - vi skal kigge på strammere dagpengeregler
TV: Bødskov - vi skal kigge på strammere dagpengeregler

Politisk kommentator Henrik Qvortrup bemærker, at der sandsynligvis er flere vælgere, end Liberal Alliance aktuelt har fat i, der abonnerer på samme holdning.

- Jeg skal ikke gøre mig til domme over, om Villum Christensen har ret eller ej. Men man kan konstatere, at han fisker i et farvand, hvor der ud fra en taktisk overvejelse kan være stemmer at hente. Han indtager jo det ledige synspunkt på Christiansborg. Man skal dog være opmærksom på, at de vælgere, der er kommet til Liberal Alliance fra De Radikale, formenlig vil mene, at det, Villum Christensen siger, er det argeste vrøvl. Han appellerer altså til én vælgergruppe, men risikerer at skubbe en anden fra sig.

UGENS BEDSTE SNAPS: Så blev valget skudt i gang – og I var med
UGENS BEDSTE SNAPS: Så blev valget skudt i gang – og I var med

LÆS OGSÅ: TV: Claus Hjort - Nu tager vi boksehandskerne frem

LÆS OGSÅ: Qvortrup efter ny måling: Venstre må blive desperate

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx