Af Lars Dinesen - 01/09-15 06:45

Nyt ambulanceselskab er kommet godt fra start i SyddanmarkNyt ambulanceselskab er kommet godt fra start i Syddanmark

Allerede to minutter over midnat blev den første ambulance fra Bios kaldt ud til opgave, oplyser regionschef.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Frederiksen Johnny)

Fra midnat mandag aften har det hollandske firma Bios overtaget ambulancekørslen i Region Syddanmark, og det varede kun få minutter, før den første ambulance fra Bios måtte i aktion efter et opkald til alarmcentralen.

- Klokken 00.02, altså to minutter efter midnat, blev den første ambulance fra Bios disponeret. Ambulancen blev sendt af sted fra station Billund, siger Jens Elkjær, sundhedsdirektør i regionen, til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Region anerkender medansvar i ambulancesag

Der har lige til det sidste været tvivl om, hvorvidt Bios kunne opfylde sine forpligtelser over for regionen og være i stand til at stille med det krævede antal ambulancer og reddere.

Derfor følger Jens Elkjær situationen nøje natten til tirsdag.

- Borgerne kan have vished om, at vi følger det tæt, og at vi er i dialog med Bios, hvis der er udsigt til afvigelse i forhold til den vagtplan, der foreligger.

LÆS OGSÅ: Septembers vagtplan: Bios reddere tager ekstra vagter

- I øjeblikket har vi nogle ved Bios og vi er til stede ved vagtcentralen. Det er vigtigt, at det kommer godt fra land, specielt i betragtning af de problemer, som der har været, sagde sundhedsdirektøren tidligere mandag aften til Ritzau.

Det er lidt over et år siden, at det hollandske firma slog Falck i en budkrig om ambulancekørsel på Fyn og i Syd- og Sønderjylland.

På trods af selskabets udmeldinger har det vist sig, at det har haft meget svært ved finde reddere nok til at dække vagtplanen.

LÆS OGSÅ: Region Syddanmark beholder aftale med Bios

Men ved hjælp af frivilligt overarbejde og assistance fra ambulanceselskabet Responce er vagtplanen for de to første uger af september nu dækket ind.

- Den første time efter midnat har fem-seks ambulancer været kaldt ud. Og hver og en af de ambulancer, der skal være til rådighed, er på plads. Der mangler ikke nogen, konstaterer han.

LÆS OGSÅ: Hønge fik penge af Falckreddere til sin valgkamp

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx