26/10-17 13:47; Opdateret: 26/10-17 16:33

Dansk-kurdisk kvinde taber endnu en gang sag om sit pasDansk-kurdisk kvinde taber endnu en gang sag om sit pas

Joana Palani fik inddraget sit pas første gang i 2015. Politiet vil forhindre hende i at rejse til Syrien.

storybild

København. Dansk-kurdiske Joana Palani har protesteret imod, at politiet endnu engang har inddraget hendes pas og givet hende et udrejseforbud.

Men torsdag har Københavns Byret i en kendelse godkendt politiets beslutning.

Hun fik første gang inddraget sit pas og udstedt et udrejseforbud i efteråret 2015. Det protesterede hun imod, men byretten godkendte et halvt år senere politiets indgreb.

Det var første gang, at en domstol tog stilling til politiets inddragelse af pas. Palani kærede ikke kendelsen til Østre Landsret.

Beslutningen om at tage Palanis pas gjaldt et år. Men politiet valgte, da året var gået, at inddrage passet endnu engang og forlænge Palanis udrejseforbud frem til 29. september 2017.

Politiet mener, at hun kan være til fare for statens sikkerhed, såfremt hun forlader Danmark og rejser til Irak eller Syrien for at kæmpe igen.

Palani har protesteret imod den nye afgørelse, og byretten har derfor for anden gang vurderet sagen. Men med samme udfald.

Den 24-årige kvinde har flere gange været i Irak og Syrien for at kæmpe mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

I det nordlige Irak har hun kæmpet sammen med de kurdiske Peshmerga-styrker. Derudover har hun været tilknyttet YPG i det nordlige Syrien.

YPG betegnes som en søsterorganisation til PKK, som står på flere af landets terrorlister.

Under retssagen vidnede flere eksperter også med viden om Mellemøsten. Et vidne fortalte blandt andet netop om Peshmerga-styrkerne og YPG og deres samarbejdspartnere og alliancer. Hvilke styrker der kæmpes med er centralt.

I en anden lignende sag fra Esbjerg fik en 32-årig mand sit pas igen. Han havde ligesom Palani også kæmpet med de kurdiske Peshmerga-styrker, men derimod ikke med YPG.

Både byret og landsret mente ikke, at der var grundlag for at fratage ham passet.

Denne gang vælger Palani også at kære byrettens afgørelse til Østre Landsret. Det fortæller hendes advokat, Erbil Kaya.

- Vi synes ikke, det giver mening, at man i Vestdanmark gerne må kæmpe for en kurdisk organisation, men i Østdanmark mener, at det ikke er tilladt.

- Så det synes vi, at landsretten skal have mulighed for at tage stilling til, siger Erbil Kaya med henvisning til sagen fra Esbjerg.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Naboer stiktossede over nyt...
bt.dk
17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Kendt TV-vært: Ulven er ikke farlig!
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx