Kræftsyge småbørn tvinges til at sulte på ubestemt tidKræftsyge småbørn tvinges til at sulte på ubestemt tid

Dårlig planlægning er årsagen til, at børn med leukæmi bliver tvunget til faste i unødigt lang tid, før de skal have kræftbehandling på Rigshospitalet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Kræftsyge børn er tvunget til at sulte i unødigt lang tid, mens de venter på at få kemobehandling på Rigshospitalet.

Egentlig skal de kun faste i seks timer, før de kan få en kemosprøjte i rygmarven under bedøvelse, men dårlig planlægning resulterer ofte i, at skrigende, sultne børn ikke får mad i op på til 24 timer, mens de venter på, at det bliver deres tur.

Det fortæller en række forældre til børn på Rigshospitalets børnecancer-afdeling til metroxpress. De ønsker at være anonyme af hensyn til deres børn.

»Det var så frygteligt, han græd så hjerneskærende af sult i så mange timer. Tryglede om at få noget at spise, sagde at lægerne måtte gøre alt ved ham, bare han fik mad,« siger en mor til en treårig dreng, der skal behandles i to og et halvt år.

Mænds kræftsygdom syltes selvom flere dør
Mænds kræftsygdom syltes selvom flere dør

Skreg efter mad
Hun fortæller, hvordan hendes søns øvrige medicin forværrende situationen.

»Allerværst var sulten i de perioder, hvor han oven i købet også var under behandling med medicin, som har den bivirkning, at børnene bliver fuldstændigt ekstremt sultne, fordi kroppen skriger efter mad,« siger moren, der oplever det 'mere som reglen end udtagelsen, at børnene venter på ubestemt tid', fordi afdelingerne på Rigshospitalet ikke arbejder sammen.

En anden mor har haft samme oplevelse med sin toårige søn.

»Vi får fantastisk god behandling på vores afdeling. Men der opstår problemer, når de skal koordinere med andre afdelinger,« siger hun og forklarer, at ventetiden er hård:

»Man synes jo, at det er rigtig synd for ens barn. Man er sat i en venteposition, hvor man skal gøre en i forvejen syg 2-årig forståeligt, at han ikke må få noget mad.«


Eksperter: Nye tarmscreeninger forældede
Eksperter: Nye tarmscreeninger forældede

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx