Af Ritzau - 24/12-16 12:15

Markant færre juleindbrud end samme tid sidste årMarkant færre juleindbrud end samme tid sidste år

Antallet af indbrud er faldet med 36,8 procent i forhold til sidste år. Måske fordi julen ligger i en weekend.

storybild

Der har indtil lillejuleaften været færre indbrud end sidste år. Det kan skyldes, at julen ligger i en weekend, mener politiet. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Julen har mange traditioner - desværre også ubehagelige af slagsen som indbrud.

Men i år har tyveknægtene indtil videre haft mindre travlt end sidste år, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

I perioden fra 20. december til og med lillejuleaften har politiet rundt om i landet fået 328 anmeldelser om indbrud i private boliger. Det er 191 færre end i samme periode sidste år, da 519 havde haft besøg af uønskede gæster.

Det svarer til et fald på 36,8 procent.

Foreløbig er årets juleindbrud gået værst ud over folk, der bor i Nordsjælland. Her har 62 måttet se deres hjem endevendt og tømt for værdier.

Billigst er folk på Bornholm - som sædvanligt - sluppet. Her har politiet ikke modtaget en eneste anmeldelse om indbrud i perioden.

- Det er en god julenyhed, at vi indtil nu ser en del færre indbrud end sidste år, siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) i en pressemeddelelse.

- Det hænger sandsynligvis sammen med, at mange har været hjemme, fordi julen falder i en weekend. Er man væk juleaften, er det vigtigt, at man får sin bolig til at se ud, som om nogen er hjemme. Det skræmmer tyven væk.

Det kan man blandt andet gøre ved at bruge et tænd-og-sluk ur til at få lys og eventuelt en radio til at slå til og fra, mens man er væk.

Desuden kan man få naboen til at tømme postkassen og fylde affald i skraldespanden, ligesom det er en god idé at sørge for, at der står en bil i carporten.

Overalt i landet patruljerer politiet juleaften og -nat, men samtidig opfordrer ordensmagten til, at vi holde øje med hinandens boliger.

- Opmærksomme naboer er øverst på indbrudstyvenes hadeliste, understreger rigspolitiet i sin pressemeddelelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Laudrup færdig som træner på...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Stor overraskelse i Tyskland: Bayern...
bt.dk
Line Baun: Det lyder uhyggeligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx