Af Simon Boas - 03/08-17 09:11

Åh nej! Voldsomt vejr rammer Danmark i dag - her er risikoen størstÅh nej! Voldsomt vejr rammer Danmark i dag - her er risikoen størst

Man skulle næsten ikke tro, at der kan vrides mere regn ud af skyerne over Danmark, men ikke desto mindre kan vi se frem til endnu en dag med både regn og skybrud.

storybild

Arkivfoto.

Juli måned gik over i historiebøgerne som en af de absolut koldeste og vådeste, vi i Danmark nogensinde har oplevet, og noget kunne tyde på, at august har i sinde at gå den i fodsporene. For allerede tre dage inde i måneden kan DMI udsende den første varsel om risiko for skybrud.

- Det er lidt en drilsk vejrsituationen. Lige nu er der et stort regnområde på vej op over landet sydvest fra, der ligger over Fyn og er på vej over Storebælt. På radaren ser nedbøren ret kraftig ud, men det er stadig langt under skybrudskriteriet. Det regnvejr bevæger sig langsomt op over Sjælland op af dagen, siger vagthavende meteorolog hos DMI, inden han tilføjer:

- I løbet af eftermiddagen vil der være risiko for lokale skybrud i den østlige del af landet.

Få dage inden juli gik på hæld, vurderede DMI, at måneden formentlig ville ende uden én eneste meteorologisk sommerdag - som er kendetegnet ved temperaturer over 25 grader. I så fald ville det blive den allerførste i 38 år og den tredje nogensinde, siden man begyndte at måle for 143 år siden.

Men på falderebet søndag den 30. juli blev der i Hammerodde på Bornholm målt 26,4 grader, mens temperaturen nåede at snige sig op på 25,2 grader i Holbæk. Resten af landet nåede ikke at opleve sommeren i juli, mens det i juni kun blev det til to snoldede sommerdage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Dansk burgerkæde solgt for trecifret...
bt.dk
Verdens næststørste butik på vej til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx