Af Ritzau - 11/10-16 13:37; Opdateret: 11/10-16 19:00

Tibet-kommissionen mistænker advokater for ulovligt lækTibet-kommissionen mistænker advokater for ulovligt læk

Københavns Politi er blevet bedt om at undersøge, hvordan Radio24syv har fået indsigt i kommissions papirer.

storybild

Tibet-kommissionen skal finde ud af, hvorfor Københavns Politi besluttede at gribe ind mod borgere, der ville vifte med Tibets flag under flere kinesiske statsbesøg. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

Fortrolige dokumenter fra Tibet-kommissionen er angiveligt havnet i forkerte hænder. Og kommissionen har nu meldt sagen til politiet, skriver kommissionsformand Tuk Bagger i en pressemeddelelse.

Mistanken er opstået, efter at Radio24syv over flere dage i september og oktober omtalte forskellige dokumenter, der indgår i kommissionens arbejde.

Kommissionen skal fra november undersøge, hvad der lå bag, at politiet blandt andet beslaglagde tibetanske flag under flere kinesiske statsbesøg.

Mommissionen har nu fået mistanke om, at fortrolige papirer fra Udenrigsministeriet, Københavns Politi og fra Justitsministeriet, er kommet i hænderne på uvedkommende på grund af en ulovlig læk.

Tilsyneladende mistænker kommissionen nogle af sagens parter for at have lækket dokumenterne.

Tuk Bagger påpeger, at papirerne 12. august 2016 blev udleveret til bisidderne.

Samtidig bemærker hun, at "kommissionen finder det nærliggende at antage, at radiostationen er i besiddelse af denne bilagssamling".

Det er imidlertid problematisk, da samlingen er omfattet af den tavshedspligt, der gælder efter loven om undersøgelseskommissioner.

- Det er derfor kommissionens opfattelse, at der er grund til at antage, at der forud for offentliggørelsen kan være begået et strafbart forhold, hvorfor kommissionen nu har anmeldt dette forhold til Københavns Politi, lyder det i pressemeddelelsen.

Københavns Politi bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse fra Tibet-kommissionen. Men det bliver ikke politiet i hovedstaden, der skal tage sig af undersøgelsen.

Her er man nemlig inhabil.

- På grund af Københavns Politis tilknytning til Tibet-sagen har jeg fundet det rigtigst at anmode Statsadvokaten i København om at overdrage efterforskningen til en anden politikreds, siger Karin Degnboel Thostrup, chefanklager i Københavns Politi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx