Af Lasse Emil Kristiansen - 04/08-15 22:48

Masser af modeller på podiet uden modebranchens nye sundhedstjekMasser af modeller på podiet uden modebranchens nye sundhedstjek

Branchen har ikke magtet at udbrede ordningen om sundhedstjek.

storybild

(Billede: Flindt Mogens)

Når 21-årige Amanda Hermansen fortæller folk, at hun er model, bliver hun ofte spurgt: »Er der ikke mange, der har anoreksi?«

Modebranchen er løbende blevet kritiseret for at forfølge et for tyndt kropsideal. Senest kom magasinet Cover i februar under hård kritik for en billedserie med en model, der så ekstraordinært tynd ud.

Siden har mere end 350 modevirksomheder underskrevet et opstrammet regelsæt, der skal sikre modellernes sundhed og arbejdsvilkår. Blandt andet gennem et årligt sundhedstjek foretaget af fagpersoner med fokus på spiseforstyrrelser.

TV3-program skal finde Danmarks næste designtalent
TV3-program skal finde Danmarks næste designtalent

Men branchen har ikke magtet at udbrede ordningen, som kun lever på nåde af Københavns Kommune, der har tilbudt 100 modeller – der bor i kommunen – et gratis sundhedstjek.

Amanda Hermansen, der bor i Rødovre, er derfor ligesom mindst 72 andre modeller blevet afvist, og det ærgrer hende, fordi hun ikke er syg, synes, at tjekket er en god ide.

»Med den debat, der har været, så vil det faktisk være helt rart med dokumentation for, at man ikke er syg, bare fordi man er model«, siger hun, der bor i Rødovre, siger hun til Politiken.

55 modeller er ifølge branchenetværket Danish Fashion Institute enten blevet tjekket eller har aftale om et tjek. Ingen af dem har ifølge organisationen haft brug for behandling for spiseforstyrrelser.

LÆS OGSÅ: Medie: Verdens hotteste model siger stop

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx