Af Peter Astrup - 02/08-17 18:25

Danmarks dyreste villa sættes til salg: Så meget koster denDanmarks dyreste villa sættes til salg: Så meget koster den

Har du 68.000.000 millioner danske kroner, der brænder hul i din lomme, så køb et nyt hus.

storybild

Her er Danmarks dyreste udbudte villa. Du skal blot slippe 68 millioner. (Billede: Home)

Landets indtil videre dyreste udbudte hus er  nemlig blevet sat til salg for præcis det beløb. Der er tale om den fredede villa Christianelyst på Nybrovej i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Grunden er på 12.013 kvm ig det samlede boligareal - fordelt på to bygninger - er på 826 kvm. Huset ligger umanerligt smukt ned til Bagsværd Sø og med skoven omkring Frederiksdal overfor.

Det er Home Charlottenlund Klampenborg, der sælger huset for ejer Torben Lothar Andersen, der blandt andet tidligere har ejet callcentre, men i dag er i rengøringsbranchen.

MX har talt med 51-årige Torben Lothar Andersen om salget af ejendommen.

»Jeg har været meget glad for at bo i det. Jeg mener ikke, at du finder noget bedre, som kun ligger 15 minutter fra Rådhuspladsen. I hvert fald hvis trafikken ikke gør knuder,« siger han.

Torben Lothar Andersen overtog huset i 1998 for 13,35 millioner, så hvis han vitterligt får 68 millioner kroner for villaen, har han alt andet lige nettet en profit på 54,65 millioner kroner.

»Men nu må du tænke på, at det også koster mange penge at bo i sådan et hus. Desuden har jeg brugt en del penge på renovering af det,« siger han.

Hvorfor flytter du?

»Det er jo ganske stort og mine børn er blevet voksne, så vi har ikke behov for den plads mere,« siger han.

Det er ofte svært at prissætte et hus i den prisklasse, da der ikke ligefrem går 13 på dusinet af den type ejendomme. Men mægler Arne Skafdrup mener prisen er korrekt sat.

»Det er korrekt, at der kan være usikkerhed forbundet med at prissætte den type ejendomme, men der er også solgt andre ejendomme i området for nylig, så det har vi lænet os op af,« siger han.

Villaen er opført i 1803 og var oprindeligt en del af de såkaldte Frederiksdal Gods, som oprindeligt strakte sig fra Ferderiksdal til Nybro. Det er dog blevet løbende udstykket siden 1800-tallet til flere forskellige ejendomme.

Er man en smule politisk interesseret, så er huset også ideelt. Ejendommen er nemlig nabo til Marienborg, som stilles til rådighed som bolig for statsministeren, hvis han eller hun ønsker det. Marienborg bruges også til repræsentation, når der er fint politisk besøg fra udlandet. Tidligere statsminister har for eksempel holdt pressekonference, da tidligere præsident i USA, George Bush, var på besøg.

Huset blev bygget af godsforvalter Carl Ludwig Drewsen, som opkaldte huset efter sin kone Christiane.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx