Af Ritzau - 06/04-17 09:06; Opdateret: 06/04-17 09:33

Lunde Larsen ventes at få alvorlig næse efter kvotesagLunde Larsen ventes at få alvorlig næse efter kvotesag

Et flertal i Folketinget vil rette "meget skarp kritik" mod miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

storybild

Esben Lunde Larsens ageren i sagen om kvotekonger kaldes "overordentlig kritisabel", skriver DR på baggrund af en udtalelse, der ventes vedtaget på et udvalgsmøde torsdag formiddag (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Sagen om de såkaldte kvotekonger kommer ikke til at koste Esben Lunde Larsen (V) posten som miljø- og fødevareminister. Men det ser ud til, at der stadig vil blive rettet en særdeles hård kritik mod ministeren.

Et flertal i Folketinget ventes således at rette "meget skarp kritik" af miljø- og fødevareministeren i sagen om de såkaldte kvotekonger.

Hans ageren kaldes i øvrigt "overordentlig kritisabel". Det skriver DR på baggrund af en udtalelse, der ventes vedtaget på et udvalgsmøde torsdag formiddag.

Udtalelsen fokuserer blandt andet på ministerens tilbageholdelse af informationer om kvotekonger, der sidder på store andele fiskerikvoterne.

- Folketinget konstaterer, at ministeren ikke har oversendt ministeriets forslag til at modvirke kvotekoncentrationen og de såkaldte kvotekonger til Folketinget, på trods af at et flertal ved gentagne lejligheder har ytret ønsker herom.

- De efterspurgte oplysninger ville have været af stor betydning for de enkelte partiers mulighed for at udforme effektive forslag til at begrænse kvotekoncentrationen, lyder det i udtalelsen ifølge DR.

På et gruppemøde tirsdag valgte Dansk Folkeparti at frede Esben Lunde Larsen som minister, selv om partiet har rettet heftig kritik mod hans ageren i sagen.

Partiets fiskeriordfører, Ib Poulsen, der har været blandt de største kritikere af ministerens håndtering af forløbet, sagde dengang, at han nu ser frem til et bedre samarbejde med Venstre-ministeren.

- Nu har han fået det her kæmpestore gule kort, så jeg forventer ikke, at han modarbejder det, vi gerne vil have gennemført, siger ordføreren.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-ejer scorer kassen efter...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx