Af Lars Dinesen - 27/09-15 12:23

S: Utilfredsheden i Forsvaret skal undersøges til bundsS: Utilfredsheden i Forsvaret skal undersøges til bunds

Henrik Dam mener, at man skal have fundet ud af helt præcist, hvorfor arbejdsglæden i Forsvaret er lav.

storybild

Henrik Dam Kristensen - Arkivfoto Regeringens integrationsudspil pr¾senteres i dag i Spejlsalen pŒ Christiansborg. Statsminister Helle Thorning-Schmidt og flere fagministre freml¾gger regeringens integrationsudspil. Regering klar med nyt integrationsudspil (Billede: Polfoto/Davali Philip)

Det er alvorligt, når undersøgelser i Forsvaret viser, at trivslen blandt de ansatte er historisk lav.

Det siger Socialdemokraternes forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen, der understreger, at det er vigtigt at finde ud af helt præcist, hvori utilfredsheden ligger.

- Man er nødt til at tage det alvorligt. Når så stor en del ikke synes, at det lever op til forventninger at arbejde i Forsvaret, er det et reelt problem, siger han til Ritzau.

Carl Holst om utilfredse soldater: Det er voldsomme tal
Carl Holst om utilfredse soldater: Det er voldsomme tal

- Det er meget vigtigt, at forsvarsministeren (Carl Holst (V), red.) og ledelsen præcist finder ud af, hvad utilfredsheden bunder i. Ellers kan man ikke rigtig gøre noget ved det.

For nylig viste en undersøgelse, at 4300 medarbejdere søger aktivt om at komme væk fra Forsvaret, og 7700 medarbejdere er usikre på, om de vil blive i Forsvaret inden for de næste to år.

En ny undersøgelse viser, at en stor del af utilfredsheden går på spændet mellem politikernes ønsker til Forsvaret og den virkelighed, officererne er en del af.

Både officerer og menige er dybt utilfredse med Forsvaret
Både officerer og menige er dybt utilfredse med Forsvaret

Her peger 86 procent på, at en manglende sammenhæng mellem mål og midler påvirker deres tilfredshed med jobbet i nogen grad eller i høj grad.

- En del af løsningen er, at vi som politikere sikrer, at vi har et ambitionsniveau på Forsvarets vegne, der står på mål med den kapacitet, vi har givet dem, siger Henrik Dam Kristensen, der mener, at den debat er vigtig at få taget.

Ifølge Henrik Dam Kristensen er det ikke noget nyt, at utilfredsheden er stor, men han fastslår, at problemet er stigende.

Region vil kræve private mails fra Holst
Region vil kræve private mails fra Holst

Spørgsmål: Nu har I jo selv siddet på magten de sidste fire år. Hvorfor har det så ikke været et tema for jer? Det er måske nemmere at pege fingre, når man sidder i oppositionen?

- Nu begynder der at være en klar trend i, at det er så alvorligt, og det er lige meget, om det er en Venstre-minister eller en S-minister, siger Henrik Dam Kristensen.

LÆS OGSÅ: Carl Holst afviser fagforeningers kritik

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx