Af Ritzau - 16/10-16 14:40

S beskylder DF for at skade alle danske partierS beskylder DF for at skade alle danske partier

DF's ledelse bør handle på mistanke om misbrug af EU-midler, mener EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen (S).

storybild

Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen opfordrer Dansk Folkepartis ledelse til at bringe orden i sagen om 200.000 kroner fra EU-Parlamentet til to af partiets sommergruppemøder. (Billede: Scanpix/Torkil Adsersen)

Det skader alle danske partier, når Dansk Folkeparti mistænkes for at bruge 200.000 kroner fra EU-Parlamentet til at betale partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015. Derfor bør partiledelsen bringe sagen i orden.

Det mener Socialdemokratiets EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen.

- Min opfordring til DF's ledelse er at få ryddet op. Det er dybt bekymrende for dem, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

- Og dybt skadeligt, hvis politiske partier i Danmark anvender EU-midler til ting, man ikke må anvende dem til. Min klare opfordring til DF's ledelse er at få ryddet op i egne rækker.

Dansk Folkeparti fik ifølge Ekstra Bladet og DR godt 200.000 kroner fra EU-Parlamentet til at holde møder i det nu nedlagte fælleseuropæiske skeptikerparti Meld.

Møderne skete på samme tid og sted som DF's sommergruppemøder i Kolding og Skagen, og der var ifølge de danske medier kun deltagere fra Dansk Folkeparti og ikke en eneste fra andre europæiske lande

EU-Parlamentet har før krævet 2,9 millioner kroner retur fra DF for Meld-midler, som blandt andet betalte partiets sommertogt på skonnerten "Halmø". DF har betalt 1,6 millioner kroner tilbage.

- Det undrer mig, at der kan blive ved med at komme nye oplysninger frem. De indikerer, at DF's folketingsgruppe har været involveret, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

Spørgsmål: Tyder sagen på misbrug af EU-midler?

- Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der er op og ned. Nyhedsartiklerne ser bekymrende ud. DF bør sørge for at rydde op, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

- Hvis pengene er brugt forkert, så må man betale pengene tilbage.

S-ordføreren ser ikke sagen som støtte til større EU-skepsis efter det danske nej til at ændre retsforbeholdet, det hollandske nej til en handelsaftalte med Ukraine og brexit, briternes farvel til EU.

- Man skal være meget varsom med at se den sammenhæng, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx