Af Ritzau - 29/11-16 14:35; Opdateret: 29/11-16 14:53

LA-minister: Useriøst hvis jeg ændrede skoledagen i dagLA-minister: Useriøst hvis jeg ændrede skoledagen i dag

Merete Riisager er fortsat bekymret for de yngste elevers lange skoledage. Men hun har ingen tiltag på vej.

storybild

Den nyudnævnte undervisningsminister, Merete Riisager (LA), stiller tirsdag op til sit første samråd. Her slår hun fast, at hun fortsat er bekymret over elevernes lange skoledage. Men hun har ingen initiativer i ærmet endnu. (Billede: Scanpix/Ida Marie Odgaard)

Det har ikke skortet på kras kritik af folkeskolereformen fra Liberal Alliances Merete Riisager.

Reformen blev vedtaget "hen over hovedet på både lærere og forældre", og politikeren kunne "ikke finde på noget godt at sige om reformen", har kritikken lydt.

Men nu er den tidligere undervisningsordfører blevet undervisningsminister, og på sin første dag i jobbet skal hun på et samråd stå på mål for 0.-klassers 30 timer lange skoleuger.

Merete Riisager er fortsat bekymret for de yngste elever og deres mulighed for at have et børneliv ud over skolen. Men hun har ingen konkrete initiativer i ærmet til at forkorte skoledagen.

- Jeg er en lille smule begrænset af kun at have været minister i halvanden dag, siger ministeren på samrådet tirsdag eftermiddag.

- Jeg har ikke haft lejlighed til at tale med forligskredsen endnu, og det vil være ordentligt at gøre det, før jeg melder noget som helst ud. Så jeg kommer ikke med noget konkret i dag. Det ville ikke være seriøst.

LA var ikke med i folkeskoleforligskredsen, der står bag skolereformen, men er trådt ind i forliget. Når ministeren på et tidspunkt fremlægger initiativer, vil det være udtryk for regeringens politik og ikke alene LA's politik.

- Jeg repræsenterer regeringen og ikke Liberal Alliance, pointerer Merete Riisager.

Hun henviser til, at forligskredsen allerede har taget initiativer til at give mulighed for at justere skoledagen og indsætte en voksen mere i klasserne. Det har omkring hver tredje skole benyttet sig af.

- Nogle steder er man måske glad for at have en lang skoledag, og andre steder synes man ikke, at det fungerer. Den forskellighed skal vi også have respekt for, siger undervisningsministeren.

Flere af de fremmødte ordførere afkræver ministeren svar på, om hun "loyalt og helhjertet" bakker op om den folkeskolereform, hun har udskældt, men som hun nu er minister for.

- Jeg kan sagtens stå på mål for, at jeg er en del af folkeskolereformen. Og at vi kommer til at foretage justeringer, der hvor det er nødvendigt, svarer Merete Riisager.

- Vi skal tale om, hvad det skal være – stille og roligt og med helt almindelig stemmeføring.

Ministeren pointerer, at hun "ikke kommer med nogen revolutioner i baglommen".

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i iskoldt vand
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Av! Wozniacki får svær lodtrækning
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx