Af - 16/07-14 14:55; Opdateret: 16/07-14 15:18

Danmarks Radio meldt til politietDanmarks Radio meldt til politiet

Danmarks Radio beklager at have brudt luftfartsloven ved at bruge droner og indskærper nu reglerne internt.

storybild

DRs generaldirektør Marie Rørbye Rønn. (Billede: Polfoto)

Trafikstyrelsen har mistet tålmodigheden med Danmarks Radio, der har fløjet ulovligt med droner.

Efter en advarsel sidste år, er DR nu meldt til politiet for at overtræde luftfartsloven, oplyser Trafikstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er meget frustrerende som myndighed, når vi oplever en ligegyldighed med loven. Og når det er gentagne gange, er vi naturligvis nødsaget til at reagere. Derfor har vi i dag anmeldt DR til politiet, oplyser kommunikationsmedarbejder Mads Gundelund Gerlach.

Det seneste eksempel på overtrædelsen af luftfartsloven var, ifølge Trafikstyrelsen, i forbindelse med en vejrudsendelse 6. juli, hvor Danmarks Radio sendte en drone op over et sommerhusområde. Det er en klokkeklar overtrædelse af loven, fastslår Trafikstyrelsen.

- Vi er udmærket klar over, at der er nogle fantastiske muligheder for at lave billeder ved hjælp af droner, men der er ingen undskyldning for at bryde loven.

- Og når man som medievirksomhed allerede har fået en advarsel, men alligevel vælger at bryde loven, så er vi nødsaget til at få sat en stopper for det, siger Mads Gundelund Gerlach.

Underdirektør i DR Nyheder, Anders Kern Boje, erkender, at DR har brugt droneoptagelser i programmet Vores Sommervejr.

- Men det er altså vigtigt for mig at slå fast, at redaktionen forud for optagelserne forsøgte at undersøge de lovgivningsmæssige forhold. Nu må vi konstatere, at de undersøgelser ikke var tilstrækkelige, siger Anders Kern Boje til Ritzau.

Han tilføjer, at ingen i DR har haft intentioner om at handle mod reglerne.

- Vi beklager, hvis reglerne ikke har været overholdt, siger han.

Underdirektøren oplyser, at droner ikke er noget, DR generelt bruger til tv-produktioner. Men han erkender, at der har været fortilfælde, hvor Trafikstyrelsen har advaret DR.

- Det er korrekt, at der har været fortilfælde, hvor der har været brugt droner i strid med reglerne, og de regler har vi ikke været skarpe nok til at få kommunikeret ud i DR. Det tager vi nu initiativ til at indskærpe, siger Anders Kern Boje.

DR afventer nu politiets nærmere undersøgelser.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx