Af - 05/09-16 11:19; Opdateret: 06/09-16 09:51

'Bøssespil' og nutellasex i præstebolig: Grufulde sex-anklager mod dansk præst'Bøssespil' og nutellasex i præstebolig: Grufulde sex-anklager mod dansk præst

En bare 12-årig dreng er angiveligt blevet udsat for de mest uhyrlige ting i en dansk præste-bolig.

storybild

Det var her i præsteboligen ved Tømmerup Kirke ved Kalundborg at uhyrlighederne skulel have fundet sted. (Billede: Heine Pedersen)

Metroxpress har fået aktindsigt i sigtelsen mod den danske præst fra Kalundborg, som siden 23. juni har har siddet varetægtsfængslet i en sag om mulig sexmisbrug af kirkebørn. En sag, som ellers har været holdt bag lukkede døre, og hvor retten indtil i torsdags havde udstedt navneforbud og dermed forbud mod at offentligheden måtte få af vide, at der var tale om en præst.

Og lad det være sagt med det samme: Det er grufulde ting, som ifølge politiet fandt sted i den præstebolig.

Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn
Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn

Præsten - en 46-årig mand - skulle ifølge sigtelsen have haft et andet seksuelt forhold end samleje med en bare 12-årig dreng i præsteboligen ved Tømmerup Kirke.

Han skulle blandt andet have givet drengen 'handjobs' i flere tilfælde. Derudover skulle han via et såkaldt 'bøssespil' på mobiltelefonen, have fået den lille dreng til at deltage i de mest uhyrlige seksuelle seancer.

Seancerne var blandt andet at flytte en isterning fra drengens til præstens mund samt at drengen blev smurt ind i Nutella og slikket af af præsten.

Anklagerne går også på bizarre former for fodsex og glidecremes-massage. Endeligt skulle præsten have fået drengen til at sende sig nøgenbilleder og forsøgt at købe sig til analsex.

Overgrebene skulle have fundet sted i præsteboligen mellem juni 2015 til maj 2016.

Fængslingen af præsten har været omgærdet af stor mystik grundet dørlukningen og det oprindelige navneforbud, som altså torsdag blev ophævet.

Men da først navneforbuddet blev ophævet begyndte nye oplysninger hurtigt at sive ud i medierne. Allerede fredag kunne Berlingske fx fortælle, at den sigtede præst i 2011 havde kontaktet sin provst, og fortalt at presse og politi i Moldova havde haft ham i søgelyset for lignende sexovergreb. Oplysningerne blev dog aldrig indberettet, hvilket biskoppen i Roskilde kalder 'en klar fejl'.

Metroxpress har været i kontakt med den fængslede præsts forsvarer, Thomas Philip, som forklarer, at der udover anklagerne om sexovergreb mod den 12-årige nu også er rejst sigtelser om overgreb mod yderligere to mindreårige.

- Der er nu rejst sigtelser i forhold til i alt tre mindreårige. Jeg kan ikke sige ret meget, i det sagen har været holdt bag lukkede døre, udover at han erkender sig delvis skyldig i sigtelserne mod den ene mindreårige, men derudover nægter sig skyldig.

Forsvareren ønsker af hensyn til dørlukningen ikke at gå i detaljer med, hvilke af forholdene det præcist er præsten erkender. Han ærgrer sig dog over, at man har valgt at holde sagen bag lukkede døre, og dermed give præsten mulighed for at komme sin udlægning af sagen via sin forsvarer.

- Jeg mener, han har ret til at udtale sig, men det vil politiet ikke være med.

I en pressemeddelelse torsdag oplyste Midt- og Vestsjællands Politi, at man fik ophævet navneforbuddet, idet man frygter, der kan være flere ofre.

Menigheden der blev forført
Menigheden der blev forført

-Vi har mistanke om, at der er flere børn, som vi ikke har talt med endnu, der har været udsat for overgreb i forbindelse med deres kontakt med præsten ved Tømmerup Kirke. Vi opfordrer derfor forældre til at tale med deres børn, og er der mistanke om, at der har fundet overgreb sted, så vil vi meget gerne i kontakt med de pågældende, lød det fra politikommissær Ove Pedersen.

Næste retsmøde - som er en fristforlængelse af varetægtsfængslingen - er den 20. september.

Strafferammen for de angivelige overgreb er otte års fængsel.

Det er langt fra første gang, at en sex-sag rammer det danske kirkemiljø. Metroxpress har for eksempel for nylig afdækket en større sag fra en frikirke i Silkeborg, hvor en frikirkepræst lige nu efterforskes for overgreb mod mindst 10 unge kirkegængere gennem de seneste 10 år.

Ved du noget i sagen, så kan metroxpress' journalist Morten Eggert kontaktes på meg@mx.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx