Af Ritzau - 02/10-16 21:10

Minister afviser selv at behandle sag om kystsikringMinister afviser selv at behandle sag om kystsikring

Esben Lunde Larsen (V) kalder socialdemokratisk forslag om særbehandling "besynderligt".

storybild

Det vil ikke være god forvaltning, hvis miljøminister Esben Lunde Larsen (V) selv blandede sig i en konkret sag. Det mener ministeren selv. (Billede: Scanpix/Andreas Bastiansen)

En sag om et kystprojekt med 495 borgere og to kommuner, der er gået i stå, fordi 14 klager ikke er blevet behandlet, har rejst kritik af miljøministeren.

Socialdemokratiet vil have ministeren til at tage sagen ind på sit eget bord. Den anmodning afviser miljøminister Esben Lunde Larsen (V) pure.

I dag behandles sagen af Natur- og Miljøklagenævnet, der er et uafhængigt nævn.

- Det er et besynderligt forslag, Socialdemokratiet kommer med, om, at jeg skulle hjemtage netop denne ene sag fra Natur- og Miljøklagenævnet, siger Esben Lunde Larsen.

- På hvilket grundlag skulle det ske? Og hvorfor så ikke også hjemtage nogle andre sager, som også har ventet længe på afgørelse?

- Det ville efter min mening ikke være udtryk for god og saglig forvaltning, hvis en minister skal sidde og afgøre, hvem der skal forrest i køen, og det undrer mig ærligt talt, at Socialdemokratiet mener, det ville være god forvaltning.

I stedet opfordrer han igen Socialdemokratiet til at støtte op om at ændre reglerne for klagemulighederne. Ministeren mener, at borgernes klagemulighed trænger til at blive svækket.

- Vi foreslår, at det kun skal være muligt at klage over kommunens endelige afgørelse og ikke være muligt at klage over delafgørelser i projektets opstart, siger han.

- Vi har en ambition om at lave helhedsløsninger som i det konkrete eksempel, men også andre steder i landet. Der skal enkelte borgere ikke gøre livet surt for alle andre.

Ifølge Christian Rabjerg Madsen skal ministeren i samråd om sagen for at forklare, hvorfor han ikke selv har taget hånd om de klager, der forsinker sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx