Af - 09/05-16 13:56

Ved du, hvor mange af dine produkter, der kan give dig parfumeallergi?Ved du, hvor mange af dine produkter, der kan give dig parfumeallergi?

Jo flere produkter med parfume, du bruger, desto større er risikoen for allergi. Men ved du, hvad du skal se efter, og kan du kende forskel på parabener, økologi og naturligt?

QUIZ: Test din viden. Hvor meget du ved om parfumeallergi?

For de fleste af os er det hver dag rutine at vaske håret i shampoo, putte deodorant under armene, sætte håret med produkter, smøre kroppen og ansigtet ind i creme - som pige at lægge makeup - og til sidst at sprøjte parfume på halsen.

Men jo flere produkter med parfume du bruger, desto større er risikoen for, at du udvikler en livslang og meget generende parfumeallergi, som betyder, at du får udslæt, hver gang du er i kontakt med de stoffer, du ikke kan tåle.

LÆS OGSÅ: Teenagepiger er i høj risiko for at få parfumeallergi

Er du parfumeallergiker? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv en mail på cweber@mx.dk

Derfor lancerer Miljøministeriet i dag en kampagne, der skal give piger i alderen 13-16 år gode råd om, hvordan de undgår parfumeallergi.

LÆS OGSÅ: Gennemsku dine varer med ny allergi-app

Det sker på baggrund af en undersøgelse, som Miljøministeriet har lavet, der viser, at en stor del af pigerne i aldersgruppen bruger en række forskellige produkter og flere af dem på samme tid.

95 procent af de 13-16-årige bruger deodorant, 74 procent bruger parfume samt makeup og 69 procent ansigtscreme og bodylotion.

LÆS OGSÅ: Dyre øko-mærker til huden er fyldt med farlige parfumer

Læs ministeriets gode råd til at undgå parfumeallergi til højre i artiklen.

Risikoen for at udvikle parfumeallergi mindskes, jo færre parfumeindholdige produkter, man smører på kroppen, men hvordan vælger du egentlig de parfumefri alternativer?

Test din viden om økologiske, naturlige og parabenefri produkter i quizzen og se, om du kan minimere mængden af parfume på din badeværelseshylde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx