Af - 23/03-16 15:40

Politi hyldes for genialt opslag: Hvem savner dette koben?Politi hyldes for genialt opslag: Hvem savner dette koben?

"Hvem savner dette koben? Politiet bruger ironi og humor i et opslag på Facebook til at finde indbrudsyv. 19.000 har liket opslaget, og det er blevet delt over 2.600 gange.

Bildstrecke im Grossformat »
Om politiets opslag kan få tyven fanget, vides ikke, men efterlysningen bliver i hvert fald hyldet af brugerne på Facebook: 19.000 har liket opslaget ,og det er blevet delt 2.612 gange. For noget tid siden var også Luleå Politi i det nordlige Sverige kække på Facebook. Under overskriften 'Lille værelse uden køkken' skrev politiet blandt andet følgende: "Til de studerende, der planlægger at feste igennem på fredag, har Politiet i Luleå gjort nogle lyse og friske værelser klar til dig. Værelserne mangler vinduer og naturligt dagslys, så du behøver ikke bekymre dig om uv-stråling". Med til opslaget var dette billede af en fængselscelle i detentionen. Dette billede lagde Södermalm Politi op på Facebook for noget tid siden med beskeden "Vi ses i retten", og på et halvt døgn fik det mere end 15.000 likes. Politiet i Växjö ved Småland i Sydsverige har også humor. I maj 2015 udnyttede kredsen således, at en mand var troppet op på politistationen for at klage over noget dårligt narkotika, han havde købt. Man opfordrede andre til at gøre det samme: "Har du nogensinde været utilfreds med dine indkøb af narkotika? Har du nogensinde betalt for "Crazy Casablanca", men i stedet fået "Gösta's Gødning"? Så bare tag det roligt. Ring til politiets narko-klage-hotline på 11414 og fortæl os om det. Vi kan tage resten af dit produkt og endda undersøge dit urin for at kontrollere styrken og kvaliteten," lød det blandt andet. I efteråret måtte Sydsjællands Politi sende et par tweets ud, de nok aldrig havde troet, de skulle skrive. En tyr løb nemlig løs, og det skulle borgerne selvfølgelig informeres om. Det blev de da også i et sobert og kortfattet tweet. Klik videre for at se, hvordan det udviklede sig. Et kvarter efter det første tweet, skrev politiet endnu en opdatering om sagen. Nemlig denne her. Og politiet tog selvfølgelig tyren ved hornene (hø hø). I deres tredje tweet vidste de, at de havde styr på sagen. Men kort efter kunne politiet fortælle, at tyren ikke ville lade sig fange. Klik videre for at læse, hvordan det hele endte. Sådan endte "tyre-sagen".

Nordsjællands Politi tyer til humor på de sociale medier i jagten på at finde indbrudstyv. Klik her og læs andre sjove opslag fra svensk politi og finurlige tweets fra Sydsjællands Politi.

"Hvem kender denne mand" eller "Siger dette signalement dig noget, så kontakt os". Det plejer at være nogle af de klassiske metoder, som politiet bruger til at finde forbrydere.

Men Nordsjællands Politi har i dag taget en ganske anden og mere morsom teknik i brug for at finde en indbrudstyv.

"Hvem savner dette koben".

Sådan begynder Nordsjællands Politis opslag på Facebook, hvor de efterlyser ejeren af redskabet for at kunne 'aflevere' det.

Du var i en villa i Apperup onsdag aften i sidste uge omkring kl. 19.30, hvor du uanmeldt var på besøg. Du var åbenbart gået forkert, for da husets ejer hilste på dig, stak du af, men du tabte altså dit koben.
Sådan skriver Nordsjællands Politi på Facebook og fortsætter:

"Vi kom hurtigt til og satte efter dig gennem haver og hække. Vi gjorde vores bedste for at indhente dig, men du hørte åbenbart ikke, at vi råbte efter dig, og efter halvanden kilometer mistede vores hund færten af dig. Pokkers også!"

Politiet finder flere vognlæs tyvekoster i Nordsjælland
Politiet finder flere vognlæs tyvekoster i Nordsjælland

Men hvis denne ironiske besked ikke får indbrudstyven til at melde sig frivilligt, har politiet dog også en plan b:

Sidst i opslaget oplyser de, at de vil sende kobenet til undersøgelse hos deres retsteknikere i håb om, at der er DNA-spor på kobenet.

"Vi vil jo så gerne finde ejeren til kobenet. Men hvis du sidder derude og savner dit koben, må du meget gerne møde op på din lokale politistation – det gør det hele lidt nemmere," slutter de opslaget af med.

Jens Rohde i underbukser jagtede tyv med farveblyant og fjernbetjening
Jens Rohde i underbukser jagtede tyv med farveblyant og fjernbetjening

LÆS OGSÅ: Bøllebank: 86-årig mand vandt over indbrudstyv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx