Af - 01/06-16 17:53; Opdateret: 03/11-16 10:21

Kommune: Vi har aldrig hørt om sexovergreb i frikirkeKommune: Vi har aldrig hørt om sexovergreb i frikirke

Silkeborg Kommune har kun kunnet læse i medierne om, at der angiveligt skulle være foregået seksuelle overgreb mod mindreårige på en frikirke i kommunen, forklarer børne- og familiechef.

storybild

Det er helt nyt for Silkeborg Kommune, at der angiveligt skulle være foregået seksuelle overgreb mod otte børn og unge ned til 13 år i en frikirke i kommunen.

Det forklarer børne- og familiechef Ken Engedal fra Silkeborg Kommune.

- Vi har aldrig modtaget en eneste underretning eller på anden måde fået at vide, at der skulle foregå overgreb i frikirken. Vi har kun vores informationer fra medierne, siger han.

Politiet i USA: Vi har ransaget dansk frikirkepræsts hus
Politiet i USA: Vi har ransaget dansk frikirkepræsts hus

Den pågældende frikirke og den nu politianmeldte præst var i myndighedernes søgelys, efter at flere kilder i 2012 stod frem og fortalte, at de angiveligt blev udsat for social og fysisk afstraffelse i kirken. Dengang modtog Silkeborg Kommune heller ingen underretninger, men valgte af egen drift at undersøge sagen nærmere, forklarer Ken Engedal.

- Vi rettede henvendelse til en pige, der stod frem med navn, og på den baggrund fik vi kontakt til andre børn og unge med tilknytning til frikirken. Dem gennemførte vi såkaldte børneinterviews med. Vi fik også at vide fra flere skoler, at de havde elever, der gik i friskolen, og de familier tog vi også kontakt til, forklarer Ken Engedal, som anslår, at de i alt var i kontakt med ni familier med tilknytning til frikirken.

Men ingen af de voksne, unge og børn, kommunen talte med, fortalte altså om de seksuelle overgreb, som angiveligt har fundet sted, og som nu er blevet politianmeldt, oplyser han:

- Ingen af de familier, vi talte med, fortalte os noget, der gjorde, at vi skulle sætte nogen foranstaltninger i værk.

Politianmeldt præsts kone: Forlad området eller vi ringer til politiet
Politianmeldt præsts kone: Forlad området eller vi ringer til politiet

Så der blev ikke nævnt noget om seksuelle overgreb på noget tidspunkt?
- Nej

Når du ser tilbage på sagen i dag, og med den viden, at der nu ligger en politianmeldelse på otte overgreb, burde I så havde gjort mere for at opdage det?
- Det kan man jo altid disktutere. Det taler vi jo også meget om i disse dage. Men der var som sagt ikke noget, I det vi fik at vide i 2012, som gjorde, at vi kunne have en mistanke om, at der var sket noget ulovligt mod nogen under 18 år, som vi skulle agere på. Jeg kan ikke se, hvad vi skulle have gjort. Vi kunne også have interviewet alle i kirken. Men så er der også det hensyn, at det kan blive betragtet som en hetz mod en konkret frikirke, hvis vi begynder at udspørge alle uden at have nogen konkrete underetninger, siger Ken Engedal.

Anmeldt frikirkepræst har tv-show i USA
Anmeldt frikirkepræst har tv-show i USA

LÆS OGSÅ: Vilde anklager mod dansk præst: Sextræning og parring af børn

LÆS OGSÅ: Mor står frem: Sådan forgreb præsten sig på min søn

LÆS OGSÅ: Pudsede politiet på præst: Han misbrugte mine børn

LÆS OGSÅ: Bente advarede om anmeldt præst: De sagde vi løj og var besat af trolde

LÆS OGSÅ: Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx