Af BERIT HARTUNG - 28/03-17 07:18

Casper C sender klar besked til danskerne: Stop med at bruge n-ordetCasper C sender klar besked til danskerne: Stop med at bruge n-ordet

»Vi skal stoppe med at bruge ordet 'neger',« lyder det fra skuespiller og komiker Casper Christensen, som sammen med kollegaen Frank Hvam snart er aktuel med en ny film om 80'erne.

storybild

»Vi skal holde op med at bruge n-ordet og stoppe med at gå så meget op i, hvor folk kommer fra,« lyder det fra komiker og manuskriptforfatter Casper Christensen, som snart er aktuel med en ny film. (Billede: Thomas Lekfeldt)

Stop med at bruge n-ordet, og hold op med at gå så meget op i, hvor folk kommer fra oprindeligt, lyder det fra Casper Christensen, som 30. marts har premiere på sin og Frank Hvams nye folkekomedie 'Dan Dream'.

I den forbindelse gæstede han TV 2-programmet 'Lippert - Et walk and talkshow', hvor snakken - blandt meget andet - faldt på hudfarve og danskhed. I en scene i filmen giver en af personerne en anden besked på at stoppe med at fortælle såkaldte 'neger-vittigheder', og det er også et synspunkt, som den private Casper Christensen deler.

»Det er forkert, og vi skal ikke bruge det mere,« understreger han over for værten Søren Lippert.

København kæmper stadig med udenlandsk kriminalitet
København kæmper stadig med udenlandsk kriminalitet

Komikeren lægger ikke skjul på, at han selv bliver irriteret, når han høre folk bruge n-ordet. Han har derimod ikke noget imod, at man gøre grin med alle mulige.

»Vi må gerne gøre grin med hinanden. Jeg taler om ret specifikt om at bruge dét ord. Det er meget tidstypisk, og det har vi fjernet os fra,« påpeger Casper Christensen.

»Jeg har selv brugt det ord. For eksempel i 'Tæskeholdet.' Det ville jeg aldrig gøre i dag. Det ord har en forkert betydning.«

Se det allerførste klip: Casper Christensen og Frank Hvam klar med helt ny film

Casper Christensen mener, at tiden er løbet fra at bruge ordet, og så har han en helt privat grund til, at han ikke bryder sig om det.

William Kvist svarer igen på Frank Arnesen-kritik
William Kvist svarer igen på Frank Arnesen-kritik

»Jeg har selv fået det ind under huden på en anden måde. Min kone er enfjerdedel af Nigeria. Og det vil sige, at pludselig mærker jeg gennem hendes familie, hvor meget der bliver gået op i det stadigvæk.«

Og selv om mange i Danmark i disse år har tralvt med at finde ud af, hvor hinanden kommer fra oprindeligt, og hvornår man er 'rigtig' dansk, så er det ikke en interesse, Christensen deler.

»Der er jo ingen grund til hele tiden at gå op i folks hudfarve og snakke om, hvor de kommer fra. Lad os tale om noget andet.«

»Vi skal slet ikke gå op i det.«

Casper Christensen fotograferet under optagelserne til hans og Frank Hvamms nye film.

Og formanden for Det Udenrigspolitiske Nævn, Søren Espersens (DF), omtale af tidligere præsident Obama som den første neger-præsident, har Casper Christensen ikke meget til overs for.

»Det grænser til en lille smule dumhed. Jeg håber, alle synes, det runger forkert, når man bruger ordet 'neger-præsident'. Jeg håber også selv, han kan høre, at det lyder forkert. Og så bagefter at holde fast i det, det er jo forstokket.«

I Østdanmark springer foråret ud over solrig weekend
I Østdanmark springer foråret ud over solrig weekend

'DAN DREAM' er en folkekomedie fra de tidlige 80’ere. Et vaskeægte dansk eventyr om mod, fælleskab og store drømme. Filmen følger en lille gruppe elskelige fantaster, der sætter sig for at gøre det umulige og skrive historie ved at udvikle verdens første elbil.' Filmen er inspireret af den autentiske historie om Thure Barsøe-Carnfeldt og hans danske el-bil. Da hans bil skulle præsenteres i Forum for verdenspressen, tusindvis af gæster og statsministeren kørte den galt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
10 køer fundet døde på ubeboet ø: Nu...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx